Kalite Yönetim Sistemi sertifikalarını aldılar

Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odasında (GTSO) Kalite Yönetim Sistemi Temel Eğitimine katılan ve kursu başarıyla tamamlayan 30 kursiyer düzenlenen törenle sertifikalarını aldı.

Kalite Yönetim Sistemi sertifikalarını aldılar

Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) desteğiyle GTSO tarafından yürütülen proje kapsamında TS EN ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi Temel eğitimi, Dokümantasyon Eğitimi, İç Tetkik Eğitimi ve Risk Tabanlı Proses Eğitimini başarı ile bitiren kursiyerlere dört farklı alanda sertifika verildi.

“Bu eğitim ilimizde sunulan hizmetlerin kalitesini arttıracak”

GTSO Toplantı Salonunda düzenlenen törende yaptığı konuşmada Gümüşhane’de hizmet standartlarının yükselmesi noktasında Kalite Yönetim Sistemi Temel Eğitiminin önemli bir adım olduğunu vurgulayan Vali Kamuran Taşbilek, “Bizim standartlarımızı ve sınırlarımızı belirleyen ve tesis eden en önemli unsuru verdiği eğitimlerle geçerek tabiri caizse ehliyete tabii tutmak çok önemli. Bunu sağlayan Ticaret Odamız önemli bir süreçte eğitim verdi. Şimdi biz biliyoruz ki ilimizde Kalite Yönetim Sistemi Temel Eğitimine katılan arkadaşlarımız sunacakları hizmette çok daha farkındalık oluşturacaklar ve nitelikli hizmetler sunacaklar. Bu eğitim ilimizde sunulan hizmetlerin kalitesini arttıracak. Sertifika alacak arkadaşlarımızı tebrik ediyorum ilimize ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

“Çalışma ortamlarına ve Gümüşhane’ye bir kalite getireceği gibi Türkiye’ye de bir kalite getirecek”

Gümüşhane'de kalite anlayışının yerleşmesine imkan verilmesinin mutluluğunu paylaşan Fas Büyükelçisi Gümüşhaneli hemşehrimiz Ömer Faruk Doğan da “Kendi hayatımıza bir kalite anlayışı getirmemiz gerektiği gibi çevremize ve içinde bulunduğumuz çalışma ortamını şehrimize, ülkemize ve dünyaya da kalite koymamız bizlerin sağlıklı yaşayabilmek için görevimizdir. Türk Standartları Enstitüsü Yönetim Kurulu üyeliğinde görev yapmış biri olarak kıymetli arkadaşlarımızın şu anda almış oldukları belge kalite sürecinin ilk basamağı olurken kendilerine, çalışma ortamlarına ve Gümüşhane’ye bir kalite getireceği gibi Türkiye’ye de bir kalite getirecek. Bundan sonraki aşama denetim öncesi hazırlık safhası ile ilgili değil denetim müfettişi olma amaçlı denetim sertifikasının alınmasıdır. Bu sertifikalar hakikaten arkadaşlarımıza ve Gümüşhanemize tahminlerinin de ötesinde bir boyut getirecektir” dedi.

“İş başvurularında en büyük referanslarından biri olacak bu sertifikalar”

Kalite Yönetim Sistemi Temel Eğitimine katılan kursiyerlerin aldıkları eğitimler sayesinde iş hayatında bir adım önde olacaklarını belirten GTSO Başkanı İsmail Akçay da “Bugün Türk Standartları Enstitüsü’nün kalite yönetimi sistemi eğitimine katılan ve bu kalite yönetimi sistemi eğitiminden başarı ile geçerek sertifikalarını almaya hak kazanan değerli kursiyerlerimizin sertifikalarını takdim etmek üzere toplanmış bulunuyoruz. Kursiyerlerimizin artık iş denetim uzmanı oldukları bilmemiz lazım. TSE standartlarına uygun çalışan iş yerlerinde TSE müfettişlerimizden önce ön denetimi yapabilecek kabiliyete ve bilgiye sahip bir hale geldiler. İş başvurularında en büyük referanslarından biri olacak bu sertifikalar. Ben şahsen çalışma arkadaşı ararken öz geçmişine baktığımda TSE kalite standartları eğitiminden geçmiş olan insanı tercih ederim bu noktada eğitimi tamamlamış olan kursiyerlerimize çalışma hayatlarında başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

Programın sonunda Türk Büyükelçi Ömer Faruk Doğan ve AK Parti Gümüşhane 23, 24 ve 25. dönem Milletvekili, AK Parti Siyasi Erdem ve Etik Kurul Başkanı ve Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Kemalettin Aydın’a GTSO Başkanı İsmail Akçay tarafından teşekkür plaketi takdim edildi.

Törende kursiyerlere sertifikaları Vali Kamuran Taşbilek, Fas Büyükelçisi Ömer Faruk Doğan, Belediye Başkanı Ercan Çimen, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Kemalettin Aydın ve GTSO Başkanı İsmail Akçay tarafından verildi.

Haber: Zeynep Kaya

Güncelleme Tarihi: 08 Haziran 2022, 09:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER