Kandil mesajları

Gümüşhane'de Miraç Kandili nedeniyle yayımlanan kutlama mesajları.

Kandil mesajları

VALİ KAMURAN TAŞBİLEK

"Alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimiz (SAV)’in, Yüce Allah’ın sonsuz kudreti ile bir gecede, önce Mescid-i Aksa’ya getirilip ardından da Sidretü’l Münteha denilen en üst makama yükseltilişini ifade eden Miraç, Hz. Peygamberin şahsında insanlığa sunulmuş ulvi bir yükselişin sembolüdür.

Müslümanlar için ilahi rahmet ve lütuflarla dolu olan bu gecenin insanlık için huzur, barış ve kurtuluşa vesile olmasını temenni ediyor, tüm halkımızın Miraç Kandilini en kalbi dileklerimle kutluyorum."

MİLLETVEKİLLERİ HACI OSMAN AKGÜL, CİHAN PEKTAŞ

“Üç ayların başlangıcında idrak ettiğimiz Regaip Kandilinin ardından feyiz ve bereketin arttığı bir başka mübarek gece olan Miraç Kandiline erişmenin huzurunu yaşıyoruz.

Miraç, Sevgili Peygamberimizin yaptığı mukaddes ve manevi bir yolculuktur. 
Miraç özünde; ilahi emirlere teslimiyet göstererek yüce mertebelere erişme ve imkânların bittiğinin düşünüldüğü bir zamanda bile ümidi tazeleme davetiyesidir. 

İnanıyoruz ki, rahmet kapılarının sonuna kadar açıldığı bu gece; birlik ve beraberliğimizi pekiştirmeye, manevi iklimimizi tazelemeye, anlaşmazlıkları ve ayrılıkları bir kenara bırakmaya vesile olacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle, mübarek Miraç Kandilinin; dünyada adalet, huzur ve barışın teminine vesile olması temennisiyle; değerli hemşehrilerimizin ve bütün İslam Âleminin kandilini tebrik ederiz.”
 

BELEDİYE BAŞKANI ERCAN ÇİMEN

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, Miraç Kandili nedeniyle mesaj yayınladı. 

Başkan Çimen, Üç ayların başlangıcında idrak ettiğimiz Regaip Kandilinin ardından feyiz ve bereketin arttığı bir başka mübarek gece olan Miraç Kandiline erişmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, “Miraç Kandili'nin birliğimize, dirliğimize, kardeşliğimize güç katacağına, komşuluk ve akrabalık ilişkilerimizi pekiştireceğine eminim” dedi.

Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammet’in (SAV), Allah’ın huzuruna yükseldiği gün olan Miraç Kandili'nin, dargınlıkları gidermek, nefislerimizi terbiye etmek, hayatımızın muhasebesini yapmak için önemli bir fırsat olduğunu ifade ederek, mesajında şunları kaydetti: “Kandiller, komşuluk, akrabalık, dostluk ve dayanışma duygularını arttıran, insanların ruh dünyasına, anlam ve gönül dünyasına ışık tutan günlerdir. Bu anlamda, Peygamber Efendimizin hikmet dolu yolculuğu olan Miraç; tüm Müslümanlar için bir fırsat olup ibadet, dua ve istiğfar ederek manevi duygularının arttığı mukaddes bir gecedir. Miraç bir yükseliştir. Bütün kötü duygulardan arınarak tertemiz bir kulluğa en yüce mertebeye ulaşmaktır. Miraç gibi böylesine önemli kutsal gün ve geceler, insanlara iman, ibadet ve ahlak bakımından kendine çeki düzen verme, yenileme, geleceğe ümitle bakma fırsatı ve imkanı vermektedir. Gönüllerimizin müstesna bir coşku yaşadığı bu mübarek gecede, kin ve nefret yerine, sevgi ve barış tohumlarının ekilmesine katkı sağlayalım. Bu duygu ve düşüncelerle tüm İslam aleminin ve vatandaşlarımızın Miraç Kandilini tebrik ediyor, bu anlamlı gecenin aramızdaki gönül bağlarını, muhabbeti, kardeşliğimizi, birliğimizi güçlendirmesini temenni ediyorum.”
 

REKTÖR PROF.DR. HALİL İBRAHİM ZEYBEK

“Yüce Allah’ın affıyla günahlardan arınmayı umduğumuz ve müstesna bir zaman dilimi olan Miraç Kandili; Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed’in (S.A.V.) Cenab-ı Hakk’ın huzuruna yaptığı kutlu bir yolculuğun olduğu gündür. Bu kutlu günün, bizler içinde kendi semamıza, iç dünyamıza yolculuk yapmamıza vesile olmasını diliyorum. Miraç Kandili aynı zamanda Kur’an ayı olarak da kabul edilen, rahmet ve mağfiret mevsimi mübarek Ramazan ayına yaklaştığımızı da müjdelemektedir. Bu anlamlı gecenin toplumdaki birlik beraberliğin pekişmesine, ülkemizin aydınlık geleceğine, insanlığa iyilik ve güzellik getirmesini, dünyamız için barışa ve huzura vesile olmasını diliyor, başta üniversitemiz personeli ve öğrencilerimiz olmak üzere, Gümüşhane halkı ve tüm İslam Alemi’nin Miraç Kandili’ni en kalbi duygularımla kutluyorum.”
 

Güncelleme Tarihi: 02 Nisan 2019, 10:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER