'Karaer ismi değiştirilemez'

Gümüşhane Belediye Meclisi Mayıs ayı toplantılarında gündeme gelen Karaer Mahallesinin isminin değiştirilmesi önergesine, mahalle halkından tepki geldi.

'Karaer ismi değiştirilemez'
Gümüşhane Belediye Meclisi Mayıs ayı toplantılarında gündeme gelen Karaer Mahallesinin isminin değiştirilmesi önergesine, mahalle halkından tepki geldi.

Mahalle sakinleri adına bir açıklama yapan Karaer Mahallesi Muhtarı Mehmet Kurtman, “Bu sevdadan vazgeçsinler ve enerjilerini Gümüşhane için hayırlı olacak işlerde kullansınlar” dedi.

Bu yaklaşımı olumsuz ve çirkin bulduklarını belirten Kurtman, “Gümüşhane Belediye Meclisinin Mayıs ayı toplantılarında, 52 yıllık Karaer Mahallesi’nin adının değiştirilmesi için, AK Partili meclis üyeleri tarafından önerge verilmiştir. Bu yaklaşımı olumsuz ve çirkin buluyoruz. Çünkü Karaer Mahallesinin ismi, 1960 yılında dönemin Gümüşhane Valisi Sayın Mustafa Karaer’in soy isminden esinlenerek verilmiştir. Sayın Mustafa Karaer, Karaer Mahallesinin oluşumunda, çizme giyerek dönemin Belediye Başkanı Sayın Sebahattin Aytaç ile çalışan tek validir. Mahallenin kurulum aşamasında, büyüklerimiz Sayın valimize giderek, Mahalle kurma girişimleri olduğunu ve mahalleye Karaer ismini vermek istediklerini belirtince, Sayın Karaer’de ‘sizler nasıl uygun görüyorsanız öyle olsun’ diye cevap vermişti. Şimdi ise Sayın Mustafa Karaer ve Sayın Sebahattin Aytaç’ın yaptıklarını yapamayanlar, Karaer Mahallesinin ismini değiştirme yerine; mahallenin yollarını yapsınlar, oturum ruhsatı verdikleri kooperatiflerin olması gereken ancak olmayan otoparklarını denetlesinler, Tanjantta yıkılan mahalle yollarının duvarlarını yapsınlar ve söz verilen muhtar evlerini yapsınlar. İsim değiştirmeye harcadıkları enerjiyi, mahalle sakinlerinin maddi ve manevi değerlerini düşünerek Gümüşhane için daha hayırlı olacak işlerde kullansınlar. Bu sevdadan vazgeçsinler. Ben mahallem adına bunu kabul etmiyorum” ifadelerini kullandı.

Haberin Kaynağı: Kuşakkaya Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 18 Mayıs 2012, 08:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER