Karataş'tan Aktaş'a Ziyaret

Birlik Eğitim-Sen Genel Başkanı Murat Karataş, Gümüşhane İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş’ı makamında ziyaret etti.

Karataş'tan Aktaş'a Ziyaret
Bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Gümüşhane’ye gelen Karataş, Birlik Eğitim-Sen İl Temsilcisi Selim Yalçın ve Hayri Bostan’la birlikte Gümüşhane İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş’ı makamında ziyaret etti.

Ziyarette eğitimle ilgili düşüncelerini paylaşan Karataş, güçlü genel merkezli sendikalardan ziyade, bulunduğu bölgede kendi üyelerinin eğitimine ve motivasyonuna dönük isteklerini yerine getiren güçlü il ve ilçe teşkilatlarına sahip olunması gerektiğinin altını çizdi.

Birlik Eğitim-Sen’in bu doğrultuda adım attığını ifade eden Karataş, ayrıca kamu kurumlarında adalet anlayışının zedelenmemesi gerektiğinin altını çizdi. Karataş, haktan hakikatten beslenmeyenlerin güç gösterilerinin kısa vadede çevredekilere ve çalışanlara bedel ödettiğini, ancak uzun vadede haktan yoksun güç kullanımın kesinlikle kullananlara bedel ödeteceğini vurguladı.

İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirterek sendikacılığın zor bir mücadele olduğunu söyledi ve Birlik Eğitim-Sen’e ileriki çalışmalarında başarılı olmaları temennisinde bulundu.

Birlik Eğitimsen Genel Başkanı Karataş, ildeki temasları çerçevesinde Torul ve Kürtün’de bazı okulları ziyaret etti.

Genel Başkan Karataş, ziyaretleri esnasında toplu sözleşmeler sonucu yapılan maaş artışlarının üzerinde durarak, öğretmen maaşlarına yapılan zamları eleştirdi. Karataş, 2012 yılında yayınlanan 666 sayılı kanun hükmünde kararname ile diğer memurların maaşlarına yapılan artışlara göre 2013-2014 yılları için öğretmen maaşlarına yapılan 75 TL’lik artış ile öğretmelerin kandırıldığını, aslında söylenenin aksine yapılan bu artışın genel manada öğretmen maaşlarında bir iyileştirme olarak görülemeyeceğini savundu.

Demokratikleşme paketine de değinen Karataş, “Israrla ifade ediyoruz ki, demokratikleşme paketiyle getirilen kamuda başörtüsü serbestliği hükumetin değil milletin iradesi ile sağlanmıştır. Ancak hükumet daha önceleri başkalarının başörtüsüne karşı takındıkları olumsuz tavrı şimdi tam tersi olarak TSK, Yargı ve Emniyete karşı takınmıştır. Bu ayrımcı politikadan bir an önce vazgeçilerek bu kurumlara da başörtüsü serbestliği getirilmelidir. Aksi takdirde bu durumun düzeltilmemesi gelecekte karşılaşılacak olan sıkıntıların tohumu olacaktır.” şeklinde konuştu.
Güncelleme Tarihi: 18 Ekim 2013, 21:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER