Karatepe Göletinde çalışmalar devam ediyor

Tarım ve Orman Bakanlığı, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından yapımı devam eden Şiran ilçesindeki Karatepe Göletinde yüzde 78 seviyesinde fiziki gerçekleşme sağlandı.

Karatepe Göletinde çalışmalar devam ediyor

Gümüşhane ve ilçelerinde son dönemde su yapılarının artmasının bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde önemli rol oynadığını kaydeden DSİ Genel Müdürü Prof. Dr. Lütfi Akca, tarımda modern sulamayı yaygınlaştırmak, toplulaştırma çalışmalarıyla tarım arazilerinden en yüksek faydayı sağlamak, musluklara sağlıklı ve içilebilir su ulaştırmak ve yerleşim yerleri ile tarım arazilerini taşkın risklerine karşı korumak için tüm gücüyle çalıştıklarını ve bunun yanında sürdürülebilir su yönetimi anlayışıyla da suyun her damlasına sahip çıktıklarını söyledi.

Gümüşhane’nin Şiran ilçesinde Karatepe Göletinde çalışmaların devam ettiğini kaydeden Akca, “Yayla Deresi üzerine inşa ettiğimiz ve temelden 46 m yüksekliğe sahip Şiran Karatepe Göleti inşaatında sona yaklaşıyoruz. Söz konusu göletin inşaatında % 78 fiziki gerçekleşme sağladık” dedi.

Dolgu imalatında yüzde 80’lik bir seviyeye ulaşılan Karatepe Barajı’nın 1.363 hm3 depolama hacmine sahip olacağını kaydeden Genel Müdür Akca, “Barajımızda dolusavak imalatı devam ediyor. Kil çekirdekli kaya dolgu tipinde inşa ettiğimiz barajımızın kret uzunluğu 157 m’dir. Bu barajımız ile birlikte, sulama yapılarının da tamamlanmasının ardından Gümüşhane ilimizde 3 340 dekar zirai tarım arazisini su ile buluşturmuş olacağız. Sulu tarım ile birlikte hem çiftçilerimizin ürün kalitesi ve deseni genişleyecek hem de ekonomimize yıllık 8.000.000 TL katkı sağlamış olacağız” ifadelerini kullandı.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER