'Katı Atık Tesisi Konusunda Kamuoyu Yanıltıldı'

Gümüşhane İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan, geçtiğimiz hafta basında yer alan katı atık tesisi ara aktarma istasyonu yapımıyla ilgili kamuoyunun yanlış bilgilendirildiğini söyledi.

'Katı Atık Tesisi Konusunda Kamuoyu Yanıltıldı'
Gümüşhane İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan, geçtiğimiz hafta basında yer alan katı atık tesisi ara aktarma istasyonu yapımıyla ilgili kamuoyunun yanlış bilgilendirildiğini söyledi.

Yaptığı açıklamada, 6-7 Ağustos tarihlerinde ulusal ve yerel basın kuruluşlarına ait gazete ve internet sitelerinde yayımlanan “Ara Aktarma İstasyonu Yapımına Rapor Engeli” başlıklı haberdeki iddiaların sahibi Fam İnşaat temsilcisi Mehmet Okur’un açıklamalarının gerçeğe aykırı olduğunu ifade eden Akdoğan, kamuoyunu yanlış yönlendirmeye sebebiyet veren bu söylemlerle idarenin zan altında bırakılmaya çalışıldığını ifade etti.

Akdoğan, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Gümüşhane Yerel Yönetimler Birliği Başkanlığının yapılmasına karar verdiği Katı Atık Aktarma İstasyonu, İlimiz merkez Harmancık köyü sınırları içinde Organize Sanayi Bölgesi bitişiğindedir. Gümüşhane Yerel Yönetimler Birliği Başkanlığı yapılacak olan aktarma istasyonu tesisi ile ilgili olarak, ruhsat iznine gerek görmeden işi ihale edip, yüklenici firma Fam inşaata yer teslimi yapmıştır. Yüklenici firma ise idareye hiçbir başvuru yapmadan işe başlamıştır. İdaremize yapılan şikâyet üzerine yapılan incelemede, yüklenici firmanın ruhsat almadan işe başladığı, Organize Sanayi Bölge Müdürlüğünden izin almadan OSB alanı içerisine hafriyat döktüğü, yapılan çalışmaların kaçak olduğu tespit edilerek çalışmaları durdurulmuştur.

Bunun üzerine Yerel Yönetimler Birliği gerekli iznin verilmesi için idaremize başvurmuş, söz konusu yerde imar planı olmaması nedeniyle idarece 16 kurum ve kuruluştan görüş istenmiş, görüş istenen kuruluşlardan biri olan OSB Müdürlüğü Üniversite tarafından hazırlanan rapora dayanarak tesisin kurulmasının uygun olmadığını idaremize bildirmiştir.

Bu süreçte ruhsatız inşaat yapılmasının yasal olmadığının bilinmesine rağmen, izin almadan inşaata başlayıp daha sonra idareyi hizmeti engelleyici taraf olarak göstermek için verilen beyanatlar kamuoyunu yanıltmaya yönelik olup, yasal olmayan ve yasal zemine dayanmayan çalışmalara idarenin müsaade etmesi de mümkün değildir."
Güncelleme Tarihi: 13 Ağustos 2012, 14:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER