Kaya’dan 2 Eylül Dünya Gümüşhaneliler Günü mesajı

Gümüşhane Şiran Dernekler Federasyonu (ŞİDEF) Genel Başkanı Serkan Kaya, 2 Eylül Dünya Gümüşhaneliler Günü nedeniyle yaptığı açıklamada “Tüm iyi dileklerimizin gerçekleşeceği, sağlığımızın, huzurumuzun hep iyi olacağı Dünya Gümüşhaneliler Günümüz olsun dileklerimle tüm hemşehrilerimizin 2 Eylül Dünya Gümüşhaneliler gününü tebrik ederim” dedi.

Kaya’dan 2 Eylül Dünya Gümüşhaneliler Günü mesajı

2 Eylül 2018 tarihinden itibaren tüm kamuoyunda kabul gören  Dünya Gümüşhaneliler Günü nedeniyle bir mesaj yayımlayan Kaya, uzun bir temenni listesi oluşturdu.

Dünya’nın her bir noktasına gidip işini ve aşını kazanan, bulunduğu yere değer katan Gümüşhanelilerin her daim en büyük arzusu memleketi ile daimi olan bağı olduğunu ifade eden Kaya, “Gümüşhanelinin sılaya olan bu bağı öyle bir kuvvetlidir ki gurbette en güzel evi, işi, mekanı olsa dahi ata yurdunda illa bir yeri olsun ister. Orada doğsun veya doğmasın, anıları olsun veya olmasın hiç fark etmez. O aidiyet Gümüşhaneli için çok önem arz etmektedir. Dünya Gümüşhaneliler günümüzde, Gümüşhanemizin var oluşundan itibaren memleketimize hizmet getiren devletimize, hükümetlerimize, vekillerimize, belediye başkanlarımıza, Meclis üyelerimize, muhtarlarımıza, bürokratlarımıza, STK’larımıza, sılada ve gurbette yaşayan destek veren tüm hemşehrimize teşekkür ederim” dedi.

Kaya’nın mesajı şu şekilde:

“Dünya Gümüşhaneliler günümüzde tarihi İpek Yolu güzergahındaki bulunan Gümüşhanemizin önemli tüm hizmet ve projeleri onaylansın, Gümüşhanemiz demiryolu ile hızlı trenine kavuşsun, Zigana tünellerinin devamında İç Anadolu’yu Karadeniz’e bağlayan en kısa yol olan İkisu-Şiran yolu güzergahındaki mesafeyi 19 kilometre kısaltacak, o yolun yaz kış rahatça kullanımına büyük destek verecek Tersun dağı tüneli ihale edilsin, doğalgaz olmayan tüm ilçe ve beldelerimize doğalgaz gelsin.

Dünya Gümüşhaneliler günümüzde ilimizin adını duyuran en önemli marka değerlilerimiz spor kulüplerimize destek verilsin. İlimizde önem teşkil futbol ve voleybolda altyapıya önem verilsin. Profesyonel düzeyde mücadele eden Gümüşhanepsor, 1954 Kelkit Beldiyespor futbol kulüpleri, Gümüşsu Gümüşhanepsor ve Ünsal Grup Şiran Akademispor voleybol kulüpleri ciddi şekilde desteklesin, değer verilsin. Bireysel sporculara değer verilsin. Basketbol, Atletizm, Halter, Boks, Yüzme, Atıcılık gibi olimpiyat sporlarında önem arz eden branşlara yönelik olan yeteneklerimize destek verilsin.

Dünya Gümüşhaneliler günümüzde ilimizde istihdamı artıracak faaliyetlere ve girişimlere destek verilsin. Toplumumuzun her anlamda şekillenmesinin baş mimarları Kadınlarımıza kurmuş oldukları kooperatiflere proje destekleri verilsin. Gençlerimize yönelik daha çok kulak verilip projeleri hayata geçirilsin.

Dünya Gümüşhaneliler Günümüzde ilimizin en önemli markalarından Gümüşhane Üniversitesi ile birçok kurumumuz, STK’larımız irtibat ve İş birliğini arttırsın. Öğrencilerimizi şehrimize entegre edip sevdirip tanıtımı yapılsın. Valilik himayesinde Turizm İl Kültür müdürlüğü ve belediyeler iş birliği ile şehir içi turizm arttırılsın.

Dünya Gümüşhaneliler Günümüzde sıladaki kurumlarımız gurbetteki STK’larla daha çok istişareli olup karşılıklı projeler gerçekleştirilsin. Gurbetteki birçok insan kaynağı olan STK’larımızdan daha çok istifade edilsin. STK’larımızın örnek çalışmaları onure ve takdir edilsin. 

Dünya Gümüşhaneliler Günümüzde Gümüşhanemizin SMA hastası dünya tatlısı bebekleri Yunus Emre Kaçan ve Ömer Asaf Kara başta olmak üzere tüm SMA hastası bebeklerimiz ve hastalarımız şifa bulsun. Onlara gerekli maddi manevi destek sağlansın. Destek olanlardan Allah razı olsun.

Dünya Gümüşhaneliler Günümüze girerken gerçekleşmesini istediğimiz burada sayamadığımız tüm dileklerimiz olmasını temenni eder, bu açıklamanın kamuoyuna duyulmasını sağlayacak olan Basınımıza gerekli ilgi ve destek verilsin. Sıla’yı tüm dünya ile buluşturan haberdar eden Gümüşhane Gazeteciler Cemiyetimiz ve üyesi güzide gazeteci hemşehrilerimiz hak ettiği değeri görsün.

Tüm iyi dileklerimizin gerçekleşeceği, sağlığımızın, huzurumuzun hep iyi olacağı Dünya Gümüşhaneliler Günümüz olsun dileklerimle tüm hemşehrilerimizin 2 Eylül Dünya Gümüşhaneliler gününü tebrik ederim.”
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER