Kaymakam Gazel İmamlarla Buluştu

Gümüşhane’nin Kelkit ilçesi Kaymakamı Ozan Gazel, Kelkit Müftülüğünün düzenlediği aylık toplantıya katıldı.

Kaymakam Gazel İmamlarla Buluştu
Gümüşhane’nin Kelkit ilçesi Kaymakamı Ozan Gazel, Kelkit Müftülüğünün düzenlediği aylık toplantıya katıldı.

Müftü Selim Şahin’in kısa bir brifing vermesinin ardından Müftülük Toplantı Salonunda bulunan din görevlilerine seslenen alan Kaymakam Gazel, imam ve müezzinlerin köy ve mahallelerde kendileri için büyük önem taşıdığını belirterek, özellikle fakir ve ihtiyaç sahiplerinin adaletli bir şekilde belirlenmesi hususunda katkı beklediğini söyledi.

Din görevlilerinin toplumun manevi önderleri konumunda olduğunu belirten Gazel, “Derdini söyleyemeyen gelip bize bildiremeyen pek çok insanımız var. Bu aynı zamanda bizim için büyük bir sorumluluk oluşturuyor, bu ve bunun gibi konularda sizlerden katkıda bulunmanızı bekliyoruz.” dedi.

Köylerdeki din görevlisi eksiğinin de mümkün olduğu kadar kısa sürede giderilmeye çalışılacağını ve bu konuda hassasiyetleri olduğunu ifade eden Gazel, hangi konuda olursa olsun kapılarının her zaman açık olduğunu söyle ve insanı ilgilendiren bütün problemlerin üstesinden gelmek için azami gayret göstereceklerini ifade etti.

Toplantı sonunda emekli olan Yukarı Özlüce Köyü İmam-Hatibi Şerif Dede Çelik'e plaket veren Kaymakam Gazel, bundan sonraki hayatında sağlık sıhhat ve afiyet dileyerek toplantıdan ayrıldı.

Toplantı sonunda Müftü Selim Şahin ise Kaymakam Gazel’in toplantıya katılmasından dolayı büyük mutluluk duyduklarını belirterek, “Bu ve bunun gibi uygulamalar devlet millet kaynaşmasına önemli bir katkıdır. Kaymakamımıza göstermiş olduğu hassasiyet inden dolayı teşekkür ediyoruz.” dedi.
Güncelleme Tarihi: 18 Şubat 2015, 13:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER