Kazıkbeli şenliği yapıldı

Gümüşhane'nin Kürtün ilçesine bağlı Kazıkbeli yaylasında geleneksel olarak her yıl düzenlenen yayla şenliği bu yıl protokol üyelerinin yoğun katılımıyla gerçekleştirildi.

Kazıkbeli şenliği yapıldı

Gümüşhane'nin Kürtün ilçesine bağlı Kazıkbeli yaylasında geleneksel olarak her yıl düzenlenen yayla şenliği bu yıl protokol üyelerinin yoğun katılımıyla gerçekleştirildi.

İlçeye bağlı Söğüteli köyü sınırları içerisinde bulunan ve çevre yaylaların merkezi konumunda olması nedeniyle yüzyıllardır kullanılan yayladaki şenlikte binlerce vatandaş kemençe eşliğinde horon oynadı.

Yöresel sanatçıların kemençe eşliğinde konserler verdiği ve Mavi Karadeniz ekranlarından canlı olarak yayınladığı şenlikte geniş bir havzadaki yaylaya çadırlarını kuran vatandaşlar hem piknik yaptı hem de doyasıya eğlendi.

Söğüteli köyü muhtarlığı tarafından düzenlenen şenliğe Gümüşhane Valisi Okay Memiş, Ankara Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Ahmet Gündoğdu, Gümüşhane Milletvekili Cihan Pektaş, İstanbul Milletvekili Hasan Turan, Giresun Milletvekili Cemal Öztürk, Kürtün Kaymakamı Mehmet Durgut, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürü Nurettin Taş, kurum müdürleri ve davetlilerin yanı sıra çevre il, ilçe ve köylerden çok sayıda vatandaş katıldı.

Şenlikte yaptığı konuşmada yaylaların Karadeniz kültürünün önemli varlıkları olduğunun altını çizen Vali Memiş, “Yaylalarımızın bir hukuki statüsü var. Buralara çok daha fazla hizmet götürmek durumundayız. En azından yollarını yapmak durumundayız. Yukarı Kürtün Grup Yolu dediğimiz yaklaşık 45 kilometrelik yolun karayolları ağına alınması için milletvekillerimiz ile yoğun gayret içerisindeyiz. Mevcut haliyle 'yeşil yol' kapsamında bir yolumuz. Standardını yükseltmek istiyoruz hem il özel idaresinden hem de merkezi idareden aktarılan kaynaklarla bir kısmını beton yol yaptık, kalanı da inşallah bitirmeye çalışıyoruz. Kazıkbeli Yaylasından, Tilkicek, Beytarla, Sapmaz köylerine kadar olan yolun betonlaması işi için bu yıl içinde çalışmalarımız olacak. Obalarımızın yollarını da daha yüksek standarda çıkartacağız. Yine Kürtün-Tirebolu yolunun proje çalışmaları başladı” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER