Kelkit Mezbahanesi Modernleşiyor

Gümüşhane’nin Kelkit ilçesinde Belediye Başkanlığına ait olan mezbahane komple yenilenerek modern hale getiriliyor.

Kelkit Mezbahanesi Modernleşiyor
Gümüşhane’nin Kelkit ilçesinde Belediye Başkanlığına ait olan mezbahane komple yenilenerek modern hale getiriliyor.

Cumhuriyet Mahallesinde yer alan tesisteki çalışmaları yerinde inceleyen Belediye Başkanı Ünal Yılmaz, günün ve çağın gereksinimlerini karşılamayan eski Belediye Mezbahasının onarım ve tadilat yolu ile bu ihtiyaca uygun bir şekilde yeniden vatandaşların hizmetine sunulacağını söyledi.

İlçede hayvancılık yapan vatandaşlar ile kasapların hayvanlarını modern tesiste gönül rahatlığı içerisinde kestireceklerini belirten Yılmaz, “Çalışmalar bitme aşamasında olup, sona gelinmiştir. Eski mezbahamız ilkel şartlarda, tamamen hijyenden uzak, sağlıksız koşullarda hizmet vermekte idi. Bina bakımsız ve kullanılamaz bir hale gelmişti. İçinde gezerken bile kendinizi tedirgin hissediyordunuz. Bu amaçla mevcut mezbahanın günümüz koşullarına uygun olmadığı ve halk sağlığını tehdit eder bir durumda olduğunu gördük. Teknik ekibimizle çalışmalarımızı bu yönde yoğunlaştırdık. Belediyemizin kısıtlı olan ekonomik şartlarına rağmen halkımıza daha sağlıklı ve kaliteli hizmet vermek için mevcut binanın rehabilitasyonuna gittik ve ilk önce binanın inşaat fizibilitesini yaptık. Çalışmalara başladık ve en kısa sürede tamamlayarak halkımızın hizmetine sunmayı düşünüyoruz.” şeklinde konuştu.

Başkan Yılmaz şunları söyledi: “Mezbahamızın içerisinde sığır kanama hattı, sığır kaldırma vinci, sığır aktarma vinci, sığır işleme monoray hattı ve makarası, ayak açma ve şişirme platformu, deri yüzme makinesi, koyun kanama hattı ve makarası, karkas bölme ve göğüs açma testeresi, Soğuk Hava Deposu, Soğuk hava depolu Et taşıma arabası gibi ekipmanlardan oluşan son derece modern monoray sistemi ile dizayn edilmiş bu tesisin gururunu sizlerle paylaşma fırsatı bulduk. Bu tesisin en kısa süre içinde bitirileceğini ve ilçemize hayırlı olmasını temenni ediyorum.”
Güncelleme Tarihi: 23 Ağustos 2014, 16:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER