Kelkit Türk Eğitim-Sen'den 100.Yıl Cumhuriyet Yürüyüşü

Gümüşhane’nin Kelkit ilçesi Türk Eğitim-Sen üyesi öğretmenler sonbaharda binbir renge bürünen Örümcek Ormanlarına Cumhuriyetin 100.yılı anısına doğa yürüyüşü düzenledi.

Kelkit Türk Eğitim-Sen'den 100.Yıl Cumhuriyet Yürüyüşü

Kürtün ilçesi sınırlarında bulunan ve sonbaharın tüm renklerini barındıran, güzelliğiyle görenleri kendine hayran bırakan Örümcek Ormanlarındaki yürüyüşte 22 öğretmen eşsiz vadi manzarası ve göğe yükselen ağaçları ile yerlere dökülen gazellerin hışırtısı içinde eşsiz güzellikleri gözlemledi.

Yeşilin, kırmızının, kahverenginin ve sarının tüm tonlarını görerek yaptıkları 13 kilometrelik yürüyüş esnasında marşlar söylediklerini, molalarda çalınan kemençe eşliğinde horonlar oynayarak keyifli bir etkinlik yaptıklarını kaydeden Türk Eğitim-Sen İlçe Başkanı Nihat Köksal, Kelkit Türk Eğitim-Sen ailesi olarak düzenledikleri Kürtün Örümcek Ormanı Cumhuriyet Yürüyüşünün bu yıl da çok güzel ve anlamlı olduğunu söyledi.

Tüm doğaseverlerin bu coğrafyayı görmesini isteyen Köksal, “Bitki örtüsünün sıklığından dolayı Örümcek Ormanı ismini almış olan bu güzel yer, Türkiye'nin ve Avrupa'nın en uzun boylu ağaçlarına sahip olduğu için Gümüşhanemizin de “Canlı ağaç müzesi” olarak adlandırılıyor. Bizleri Kürtün'de karşılayan ve en güzel şekilde misafir edip uğurlayan Kürtün Belediye Başkanımız Enver Şen'e Kelkit Türk Eğitim Sen Ailesi adına teşekkür ediyoruz. Cumhuriyeti'mizin 100.yılı etkinliği kapsamında yaptığımız yürüyüş öğretmen arkadaşlarımızın da çok mutlu etti. Her bir köşesi ayrı bir cennet olan bu vatanı, bizden sonraki nesil için bizlere emanet eden başta Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü ve tüm şehitlerimizi saygıyla anıyoruz” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER