Kelkit Vadisi İçme Suyu İhale Ediliyor

Gümüşhane’nin Köse ilçesinde yapılan Köse Barajından vadiye verilecek içme suyu projesi yapım ihalesine çıkılacak.

Kelkit Vadisi İçme Suyu İhale Ediliyor
Gümüşhane’nin Köse ilçesinde yapılan Köse Barajından vadiye verilecek içme suyu projesi yapım ihalesine çıkılacak.

Köse Belediye Başkanı Şerif Aygün, Köse barajından alınacak suyun arıtılarak içme suyu olarak kullanılması için başlatılan çalışmalarda sona gelindiğini söyledi.

İller Bankası Genel Müdürlüğü ile görüşen Başkan Aygün, yaptığı açıklamada, “Kelkit Belediye Başkanı Muammer Duran beyle konu üzerinde mutabakata vararak yaptığımız talep sonrası çalışmalar başlatılmış olup, Değerli Milletvekillerimiz Doç. Dr. Kemalettin Aydin ile Feramuz Üstün beyin sürekli takipleri sonucu çok şükür bütün işlemler tamamlanmış ve projemiz ihaleye sevk edilmiştir.” dedi.

Önümüzdeki günlerde yapılacak olan ihale sonrası başlayacak olan yapım isinin bitmesi ile birlikte, Köse, Kelkit ilçeleri ile Kaş Beldesi ve ilerleyen zamanlarda Kelkit ilçesine bağlı 9 köyün içme suyu sorununun çözüleceğini dile getiren Aygün şunları söyledi: “Tamamen orman sularıyla dolan barajdan arıtılarak alınan suyun bölgenin en temiz suyu olacak. Barajdan suyun tahsisini sağlayan Orman ve Su İşleri Bakanımız sayın Prof. Dr. Veysel Eroğlu beyefendiye,  başından itibaren projeyi takip eden değerli  milletvekillerimize, İLBANK AS yetkililerine teşekkür ediyor, projenin hayırlı uğurlu olmasını dilerim.”
Güncelleme Tarihi: 26 Ekim 2013, 14:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER