Kelkit’e doğalgaz için ilk kazma 2015’te

Gümüşhane’nin Kelkit ilçe merkezinde doğalgaz için ilk kazma 2015 yılı içerisinde vurulacak.

Kelkit’e doğalgaz için ilk kazma 2015’te
Gümüşhane’nin Kelkit ilçe merkezinde doğalgaz için ilk kazma 2015 yılı içerisinde vurulacak.

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı, Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK) Daire Başkanlığı ve Gümüşhane Aksa Doğalgaz yetkilileriyle yapılan görüşmelerde Kelkit merkezde doğalgazda ilk kazmanın 2015 yılı içerisinde vurulacağını belirten Kelkit Belediye Başkanı Ünal Yılmaz, yapılan planlamaya göre merkezde bulunan ve bin 100 metre uzunluğunda olan Aydın Doğan Caddesinin tamamının doğalgaz boru hattı döşeme işinin yapılacağını söyledi.

Gidiş-dönüş ve tali hatlarla birlikte hattın uzunluğunun 2 bin 500 metreyi bulduğunu kaydeden Yılmaz, bu çalışmalar neticesinde Aydın Doğan caddesinden cephe alan 147 adet binada, 285 adet dükkan ve 88 adet konuta doğalgaz boru hattı bağlantısı yapılacağını belirtti.

“YILLARIN HASRETİ BİTTİ”

Başkan Yılmaz, Kelkit Doğalgaz boru hattının planlaması ve ihalesi bitmiş olan BOTAŞ doğalgaz boru iletim hattının tamamlanmasının ardından Kelkit’in doğalgaza kavuşacağını belirterek, “Yılların hasreti bitti. İlk kazmayı vuruyoruz. Kelkit hızla büyüyen, hızla gelişen ve büyüyüp geliştikçe çağdaş standartlara ulaşan ender ilçelerden bir tanesidir. Doğalgaz sadece bir ısınma, yakıt ihtiyacını giderme aracı değil, aynı zamanda yaşama birçok alanda değer katan çevreci özeliğiyle, ekonomiktir” dedi.

İlçenin yıllardır beklediği doğalgaza kavuşacak olmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getiren Başkan Yılmaz, “İlçeye doğalgazın getirilmesi konusunda Eski Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'a, Bilim ve Sanayi Bakanımız Hemşehrimiz Fikri Işık Beye, Gümüşhane Milletvekillerimiz Feramuz Üstün, Doç.Dr. Kemalettin Aydın Beye, Eski Kaymakamımız Ozan Gazel Beye, Siyasi Parti Temsilcilerine, Sivil Toplum Kuruluşlarımıza, Sendika ve dernek temsilcilerimize, Belediyemiz çalışanlarına, abonelik işlemlerinde yardımcı olan tüm esnaflarımıza, emeği geçen destek olan Kelkit halkına çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Güncelleme Tarihi: 20 Ekim 2015, 10:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER