Kelkit’te Filistin bilinci yürüyüşü

Gümüşhane’nin Kelkit ilçesinde Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) tarafından “Filistin bilinci” temalı yürüyüş düzenlendi.

Kelkit’te Filistin bilinci yürüyüşü

İsrail’in Filistin topraklarında aylardır sürdürdüğü soykırımı kınamak için TÜGVA Lise ekibi tarafından organize edilen yürüyüş Mavi Kafe önünden başlayıp Kelkit meydana kadar devam etti.

"Kızıldeniz Firavuna mezar olduğu gibi ey siyonizm Akdeniz de size mezar olacak" yazılı pankart taşıyan grup, İsrail’i kınayan sloganlar atarak yürüyüşü sonlandırdı.

Yürüyüşün sonunda bir açıklama yapan TÜGVA İl Temsilcisi İsrafil Nas, Türkiye Gençlik Vakfı olarak ümmetin derdiyle dertlenen bir nesil yetiştirme gayreti içerisinde olduklarını belirterek, son günlerde yaşanan ve herkesi derinden etkileyen olayların ardından ilk günden itibaren sahada olduklarını hatırlattı.

İslam ümmetinin Kudüs'e sahip çıkma iradesini kuşandıkça hayatın yeniden anlam bulacağını kaydeden Nas, “Zulme uğrayan Filistinli kardeşlerimizin yanında olmaya, temel yaşam hakları bile ellerinden alınan Filistin gençliğinin sesi olmaya çalışıyoruz.
75 yıldır Filistin'de binlerce insan; genç, çocuk demeden tüm dünyanın gözleri önünde büyük bir soykırımla mücadele ediyor. 7 Ekim'den sonra başlayan zulümde, binlerce masum insan öldürüldü. Şifa Hastanesi'nde bebekler ölüme terk edildi. Evler, okullar yıkıldı. Halkın üzerine binlerce ton bomba yağdırıldı. Evlatlar, anne-babalarından koparıldı. İnsan hakları ihlal edildi. Bir avuç mazlum insana iki seçenek sunuldu: Ya ölüm Ya sürgün. Kudüs... Dillerde tek kelime, gönüllerde binlerce anlam. Yüreğimizin bir köşesine usulca konmuş, özgürlüğe uçacağı günü sürurla bekliyor. O gün elbet gelecek... Bu gençlik konuşacak, gök kubbede hoş bir sada yayılacak. Bu gençlik yazacak, hakikati tüm dünya okuyacak. Bu gençlik yürüyecek, bir sabah kardan aydınlık gelecek. Ve Kudüs hak ettiği özgürlüğüne elbet kavuşacak. Bazen bir Ayet gönüllerimizi topyekün ferahlatmaya yeter. Allah’tan başka galip yoktur. O kutlu günde Kubbet'üs Sahra'nın saflarını, Mescid-i Aksa’nın avlusunu, Filistin'in kadim sokaklarını bu gençlikle dolduracağız.  Özgür Kudüs'te buluşmak duasıyla sizleri Allah’a emanet ediyorum” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER