Kelkit'te kurtuluş coşkusu

Gümüşhane’nin Kelkit ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 97.yıldönümü gün boyu düzenlenen programlarla kutlandı.

Kelkit'te kurtuluş coşkusu
Gümüşhane’nin Kelkit ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 97.yıldönümü gün boyu düzenlenen programlarla kutlandı.

İlk olarak Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtına Kelkit Kaymakamı Ozan Gazel, Belediye Başkanı Ünal Yılmaz, İlçe Garnizon Komutanı Üsteğmen Ertan Uyar’ın çelenk sunmasıyla başlayan program daha sonra akşam saatlerindeki programla devam etti.

Kelkit Kapalı Spor salonunda düzenlenen programa Gümüşhane Valisi Yücel Yavuz, Gümüşhane Milletvekilleri Doç.Dr. Kemalettin Aydın, Feramuz Üstün, Vali Yardımcıları İsmail Özkan ve Şenol Turan, Kelkit Kaymakamı Ozan Gazel, Köse Kaymakamı Şaban Arda Yazıcı, İl Emniyet Müdürü Orhan Kar, İl Genel Meclisi Başkanı Şerif Bayraktar, Kelkit Garnizon Komutanı Üsteğmen Ertan Uyar, Kelkit Belediye Başkanı Ünal Yılmaz, İl Genel Meclisi üyeleri, ilçe belediye başkanları ve siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

“BU HİSSİ ÇOCUKLARIMIZA AŞILAMALIYIZ”

Programda konuşan Vali Yücel Yavuz, Kelkit’in düşman işgalinden kurtuluşunun 97. yıldönümünü kutlayarak, canlarını seve seve veren aziz şehitleri rahmet ve minnetle andıklarını, gazilere de sağlıklı günler diledi. Programdaki katılım ve heyecandan övgüyle bahseden Vali Yavuz, Gümüşhane’de Vali olmanın kendisi için bir onur ve gurur olduğunu belirterek, “Yedi ay önce görevime başlamış olmanın vermiş olduğu gururu, yedinci ayın sonunda daha da artan bir şekilde yaşadığımı açık bir şekilde ifade etmek istiyorum. Çünkü bir bölgede hizmet veren kamu görevlisi, verdiği hizmetin, akıttığı terin, çektiği sıkıntının kimler için olduğunu bizzat görerek, bu emek ve gayretin hedefine ulaştığını görmekle mutlu olur, gurur duyar. İşte bunu, mülki idare amiri bütün meslektaşlarımla birlikte yaşamanın ve idrak etmenin mutluluğu içindeyim ve bunun için hepinize eşsiz teşekkür ve saygılarımı ifade etmek istiyorum.” dedi.

Kelkit Kaymakamı, Belediye Başkanı, ilçenin diğer yöneticileri ve halkına güzel organizasyonu yaptıkları ve kendilerini de davet ettikleri için teşekkür eden Vali Yavuz, 97 yıl önce Kelkit ve bölgesinde yaşayan ecdadımızın, Birinci Dünya Savaşı’yla başlayan, Çanakkale Savaşı’yla devam eden Kurtuluş Destanı gibi dünya tarihine altın harflerle yazılan süreci yaşadıklarını ifade ederek, “Kelkit, Gümüşhane, Erzincan ve Erzurum bölgesinde 1918 yılında, bağımsız olacağız diyerek kurtuluşun ve yerel ayaklanmanın öncüsü olan büyüklerimizin göstermiş olduğu eşsiz başarının 97. yılını kutladığımız bu organizasyon gibi etkinlikler vesilesiyle, milli birlik ve beraberliğimizi, milli ve manevi değerlerimizi, her daim canlı tutmaz isek, tarihte olduğu gibi üzerimizde oynanan oyunlar sonucunda yine sıkıntılar yaşama ihtimaline binaen, her daim zinde, her daim güçlü ve her daim dinamik olmak zorunda olduğumuzun bilincinde olarak hassasiyetimizi pekiştirmek durumundayız. Bu tür organizasyonlar işte bunun için önemlidir ve bu organizasyonları en canlı şekilde devam ettirmeliyiz.” şeklinde konuştu.

Tarihin ibret alınmadığı takdirde tekerrür edeceğini dile getiren Vali Yavuz, çocuklarımıza tarihin birebir anlatılması gerektiğini söyleyerek, “Son yıllarda ülkemizde genel olarak kaydedilen gelişmeler ve dünya çapında Türk Milletinin ve Türkiye Cumhuriyeti’nin ekonomik, sosyal ve kültürel alanlarda kat ettiği mesafe sonucu üzerimizde oyunlar oynandığını biliyoruz. Bu gerçekten hareketle bizler, 97 yıl önce Türk Milletinin içeriden ve dışarıdan gelen her türlü fitneye karşı göstermiş olduğu feraseti, dayanışmayı, birlik ve beraberliği, her türlü olumsuzluğa rağmen gösterdiği o eşsiz mücadeleyi her daim canımız ve kanımız pahasına da olsa önde tutmak, üzerimizde oynanan oyunlara karşı dimdik ve sağlam bir şekilde ayakta olmak durumundayız.” dedi.





Bölgede, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin dünya çapındaki gücünü de ispatlar şekilde çok güzel yatırımlar ve hizmetler ifa edildiğini vurgulayarak, “Eğer biz, bugünleri vesile ederek birlik ve beraberliğimizi daha da güçlendirirsek, çok daha müreffeh, çok daha standardı yüksek yaşam imkanlarına haiz olarak geleceğe bakmaya devam ederiz.” diye konuşan Vali Yavuz, “Kaymakamımızı, Belediye Başkanımızı ve bütün Kelkitli vatandaşlarımızı, Kelkit’in Kurtuluş Günü vesilesiyle can-ı gönülden tebrik ediyorum. İnşallah bu millet bir daha kurtuluş mücadelesi vermez. Bu törenlerin, her yönüyle daha güçlü bir Türkiye için birlik ve beraberliğimize vesile olmasını temenni ediyor,  şehitlerimizi rahmetle ve minnetle, gazilerimizi de şükranla yad ediyorum.” ifadelerini kullandı.

“KELKİT’İN KURTULUŞU EKONOMİK, SOSYAL VE KÜLTÜREL OLARAK EN ÜST REFAH SEVİYESİNE YÜKSELMESİDİR”

Milletvekili Doç.Dr. Kemalettin Aydın ise 97 yıl önce kanlarıyla, canlarıyla bu coğrafyayı kendilerine hediye eden ecdadı rahmet ve minnetle andıklarını belirterek, “Atalarımız bundan 97 yıl önce bu coğrafyayı kurtardığında bu bölgenin hızla kalkınma hamlesini yaptı. 2002 yılında Recep Tayyip Erdoğan ve dava arkadaşları Kelkit’in yeniden kurtuluşunu sağlamıştır. Kelkit’in kurtuluşu Kelkit’e yapılan hastanedir, Kelkit’in kurtuluşu kırk yıllık hayal olan sadak barajıdır. Kelkit’in kurtuluşu 15’e yakın yapılan gölettir. Kelkit’in kurtuluşu ekonomik, sosyal ve kültürel olarak en üst refah seviyesine yükselmesidir.” ifadelerini kullandı.

“KURTULUŞ SADECE SAVAŞLA DEĞİL, MEMLEKETE, İLÇEYE VE KÖYE HİZMET GETİRMEYLE DE OLUR”
 
AK Parti Gümüşhane Milletvekili Feramüz Üstün de kurtuluşun sadece savaşla değil, memlekete, ilçeye ve köye hizmet getirmeyle de olacağını belirterek, birlik ve beraberlik vurgusu yaptı. Üstün, “Birlik ve beraberlik 97 yıl önce savaşla, mücadeleyle oluyordu. Şimdi ise hizmet konusunda birlik olmalıyız. Doğalgazda Kelkit STK’larıyla parti temsilcileriyle birlik ve beraberlik örneği sergileyerek doğalgazı ilçemize getirme konusunda son aşamaya geldik. Kentsel dönüşüm projeleri tamamlanma aşamasında belediyemizle istişare halinde olup Kelkit’in ikinci cadde ihtiyacını da kentsel dönüşüm projesiyle sonuçlandıracağız. Bu birlik ve beraberlik olduğu müddetçe inşallah Kelkit’e fakülte de gelecektir.” diye konuştu.

Programda günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yapan Kelkit Belediye Başkanı Ünal Yılmaz, kurtuluş mücadelesine değinerek, “Bağımsız bir ülkenin topraklarında özgürce yaşıyorsak, şanımız, ezanımızı ve insanlığımızı gururla haykırabiliyorsak, Atatürk başta olmak üzere vatan için canını gözünü kırpmadan veren şehitlerimiz, sakınmadan merminin önüne atılan gazilerimiz sayesindedir. Bu vesile ile vatanımız için şehit olmuş ecdadımızı bir kez daha rahmetle, gazilerimizi şükranla anıyorum.” dedi.

Müzik öğretmenlerinden oluşan grup tarafından türkülerin de seslendirildiği programda, ortaokullar arası şiir yarışmasında dereceye giren öğrencilere ve liseler arası kompozisyon dalında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi ve halk oyunlarının ardından plaket töreni gerçekleştirildi. Türk Halk Müziğinin güçlü sesi Orhan Haklamaz konseri ve havai fişek gösterileriyle program sona erdi.

Haberin Kaynağı: Sinan Demir - www.haberkelkit.com

Güncelleme Tarihi: 17 Şubat 2015, 23:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER