Kelkit’te Kutlu Doğum Programı Düzenlendi

Gümüşhane’nin Kelkit ilçesinde Kutlu Doğum Haftası nedeniyle iki ayrı program düzenlendi.

Kelkit’te Kutlu Doğum Programı Düzenlendi
Gümüşhane’nin Kelkit ilçesinde Kutlu Doğum Haftası nedeniyle iki ayrı program düzenlendi.

İlk olarak Belediye Başkanlığı ve İlçe Müftülüğü ortaklığında öğlen saatlerinde Kutlu Doğum Haftası nedeniyle 2 bin kişiye pilav dağıtıldı.

Kelkit ilçe merkezindeki üç camide namaz çıkışında düzenlenen pilav dağıtım etkinliğine Kelkit Kaymakamı Naif Yavuz, Belediye Başkan vekili Hüseyin Çavga, İlçe Müftüsü Selim Şahin ile vatandaşlar katıldı.

İlçe Müftüsü Selim Şahin tarafından okunan duanın ardından, Kaymakam Yavuz ve Başkan vekili Çavga tarafından cami önünde bulunan cemaate kavurmalı pilav ikram edildi.
 
Kutlu Doğum etkinliği kapsamında pilav ikramında bulunduklarını anlatan Kelkit Belediye Başkan vekili Hüseyin Çavga, “Kutlu Doğum haftasını çeşitli etkinlikler ile kutluyoruz" bizlerden belediye olarak kutlu doğum etkinleri kapsamında Vatandaşlara kutlu doğum pilavı dağıtarak etkinliğe ortak olduk” dedi.

İlçede ikinci program ise kapalı spor salonunda gerçekleştirildi. Kur’an tilavetiyle başlayan programa Kelkit Kaymakamı Naif Yavuz, Kelkit Belediye Başkan Vekili Hüseyin Çavga, İl Müftüsü Ercan Aksu, Kelkit Müftüsü Selim Şahin, İl Genel Meclisi ve Belediye Meclisi üyeleri, STK temsilcileri, din görevlileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan İlçe Müftüsü Selim Şahin, Kutlu Doğum Haftasının mana ve ehemmiyetine değinerek, bu yıl ki temanın “Hz. Peygamber, Tevhid ve Vahdet ” olarak belirlendiğini, program akışının da bu tema üzerinden işlenerek devam edeceğini belirtti.

Daha sonra Bolu İl Müftüsü İzani Turan tarafından “Hz. Peygamber Tevhid ve Vahdet ” konulu konferans sunuldu

Kutlu Doğum Haftası programı, etkinlikler kapsamında okullarda düzenlenen şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi ve vatandaşlara gül dağıtılması ile sona erdi.

Haberin Kaynağı: Sinan Demir - www.haberkelkit.com

Güncelleme Tarihi: 14 Nisan 2016, 23:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER