Kelkit’te Sağlıklı Yaşam Yürüyüşü Yapıldı

Gümüşhane’nin Kelkit ilçesinde Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından Sağlıklı Yaşam Yürüyüşü düzenlendi.

Kelkit’te Sağlıklı Yaşam Yürüyüşü Yapıldı
Gümüşhane’nin Kelkit ilçesinde Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından Sağlıklı Yaşam Yürüyüşü düzenlendi.

Kelkit Belediyesi önünden başlayan ve Kiptaş Parkı'na kadar süren yürüyüşe, Kelkit Kaymakamı Ozan Gazel, Belediye Başkan Vekili Hasan Zengin, İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Cem İlkaymansuroğlu, İlçe Toplum Sağlığı Merkezi sorumlusu Dr.Hakan Kıymık, İlçe Müftüsü Selim Şahin, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Yürüyüşün ardından bir açıklama yapan İlçe Toplum Sağlığı Merkezi sorumlusu Dr.Hakan Kıymık, obezitenin en önemli nedenlerinin başında yetersiz beslenme ve hareketsiz yaşamın geldiğini belirterek, obeziteyle mücadele edilmezse kalp-damar hastalıkları, diyabet, bazı kanser türleri, hipertansiyon, kas-iskelet sistemi rahatsızlıkları ve benzeri hastalıklara zemin hazırlanacağına dikkati çekerek, dünyada obezite görülme sıklığının gün geçtikçe arttığını bildirdi.

Yürüyüş ve spor aktiviteleri yapıldığında depresyon ve kaygı bozukluğu riskinin de azaldığını belirten Kıymık, şöyle konuştu: “Düzenli bir yürüyüş kalp ritmini düzenler, kan basıncını azaltır. Yürüyüş ayrıca metabolizmayı hızlandırır ve kalorileri yakar. Yürüyüş dayanıklılığı artırır. Vücudun su, tuz, mineral kullanımını dengeler. Kasları güçlendirir, kas gerginliğini azaltır. Kemikleri sağlamlaştırır. Sindirime ve atıkların atılmasına yardımcı olur.”

Yürüyüşe katılan Kelkit Belediye Başkan Vekili Hasan Zengin de vatandaşların spor yapabilecekleri sosyal alanları artırmak için çalışacaklarını kaydetti.

Öğrencilerin fiziksel aktiviteyle ilgili pankartlar taşıdığı yürüyüşün sonunda katılımcılara çay ikramında bulunuldu.

Oldukça neşeli bir ortamda gerçekleştirilen yürüyüşe çocuklar da yoğun ilgi gösterdi.

Haberin Kaynağı: Sinan Demir - www.haberkelkit.com

Güncelleme Tarihi: 20 Aralık 2014, 13:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER