Kent Konseyinden Yazar Kütahyalı'ya Tepki

Sabah Gazetesi köşe yazarı Rasim Ozan Kütahyalı’nın dün ve önceki gün yayımlanan makalesinde kullandığı ifadelere Gümüşhane Kent Konseyi tepki gösterdi.

Kent Konseyinden Yazar Kütahyalı'ya Tepki
Sabah Gazetesi köşe yazarı Rasim Ozan Kütahyalı’nın dün ve önceki gün yayımlanan makalesinde kullandığı ifadelere Gümüşhane Kent Konseyi tepki gösterdi.

Sabah Gazetesi’ndeki “Karartma medyası ve Gülen'e bir tavsiye”  başlıklı yazının içeriğinde geçen “Gümüşhane” ifadelerinin tüm Gümüşhanelileri rencide edecek şekilde kullanıldığını ifade eden Kent Konseyi Başkanı Hasan Pir, 7 madde haline getirdiği soruları hem Kütahyalı’ya hem de Sabah Gazetesine gönderdiklerini söyledi.

Kent Konseyi Başkanı Pir’in yazar Kütahyalı ve Sabah Gazetesine gönderdiği sorular şöyle:

1-    Yazınızda;  “Boşuna eski amiral gemisine Gümüşhane gazetesi demiyorum.” İfadenizde, kuruluş ve şahıs adı belirtmeden,  “GÜMÜŞHANE”  halkını rencide edici  bir tavır ve tutum sergilemiş bulunmaktasınız.
2-    Profesyonel bir gazetecinin, muhatabı olan kişi veya kuruluşları doğrudan ifade etmesi gerekirken, yazısında kastettiği kişinin aidiyeti olduğu memleketinin ismini vermesini gazetecilik mesleğinin etik ilkeleri ile bağdaşmayan bir davranış olarak görüyoruz.
3-    Gümüşhane, her Anadolu ili gibi, milli bütünlüğün, demokrasinin, samimiyetin bir kalesidir. Gümüşhane insanları da herkesten çok milli, manevi değerlerine bağlı, milli bütünlüğün bir sembolüdür.
4-    Ülkemizde “Gümüşhane gazetesi” adı altında bir yayın kuruluşu bulunmamaktadır. “Gümüşhane Gazetesi” diye neyi kastetmiş bulunmaktasınız?
5-    Şahsınızın, birileriyle kişisel sorunları olabilir. Bu sorunları doğrudan isim vererek yazılarınızda yazma imkanınız varken, GÜMÜŞHANE VE GÜMÜŞHANELİLERİ bu işin içine çekmenizi kınıyoruz.
6-    İkili ilişkilerdeki şahsi çekişmelere GÜMÜŞHANE gibi Türkiye genelinde 800 bin kişilik bir ilin karıştırılmasını tek kelime ile büyük bir hata kabul ediyoruz.
7-    Yanlış anlaşılmalara neden olan yayınınızı tekzip ediyoruz. Tekzibimize ve açıklamalarımıza köşenizde yer verilmesini ve Gümüşhanelilerden özür dilenmesini rica ederiz.


Kütahyalı'nın önceki gün yayımlanan yazısını okumak için BURAYA tıklayınız...

Kütahyalı'nın dün yayımlanan yazısını okumak için BURAYA tıklayınız...

Hürriyet yazarı Ahmet Hakan'ın Kütahyalı'ya cevap olan yazısını okumak için BURAYA tıklayınız...
Güncelleme Tarihi: 17 Ocak 2014, 18:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER