Kent Konseyine genç aday

Gümüşhane’nin başarılı genç girişimcilerinden Rüstem Demirağ, 18 Mayıs’ta yapılacak olan Kent Konseyi genel kurulu için başkan adaylığını açıkladı.

Kent Konseyine genç aday

Uzun süredir kapalı olan Gümüşhane Kent Konseyi 4.dönem genel kurul toplantısı 18 Mayıs Çarşamba günü saat 13.30’da Belediye Toplantı Salonunda gerçekleştirilecek. Konseyin 91 üyesine yapılan çağrıyla birlikte yıllar sonra yeniden genel kurul yapacak Kent Konseyi başkanlığı için ilk adaylığını açıklayan genç girişimci Rüstem Demirağ oldu.

Yaptığı açıklamayla adaylığını kamuoyuna açıklayan Demirağ, doğup büyüdüğü, yıllardır ekmeğini yediği güzel Gümüşhane’ye hizmet ederek vefa borcunu bir nebze de olsun ödeyebilmek için Gümüşhane Kent Konseyi Başkanlığı görevine aday olmaya karar verdiğini söyledi.

“Sinerjiyi, hep birlikte enerjiye dönüştüreceğiz”

Bir süredir kapalı olan Kent Konseyi'nin yeniden açılması ve 4. dönem çalışmalarına başlanması yönünde Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen’in ilgililere talimat verdiğini öğrenince 18 Mayıs 2022 Çarşamba günü saat 13.30’da yapılacak olan seçimli genel kurulda başkanlığa aday olacağını dile getiren Demirağ, “Kent konseyleri şehirlerde ortak akıl ve istişare kültürünü geliştirmeye yardımcı olan, şehrin sosyal ve ekonomik yapısına büyük destek veren önemli birimlerdir. Şehrimiz için de bugüne kadar önemli çalışmalar yapmış olan kent konseyimize başkan olmamız halinde benimseyeceğimiz yönetim tarzımızda, ortak akıl ve istişare prensiplerimize bağlı kalarak, oluşturacağımız beyin fırtınası ile ortaya çıkaracağımız sinerjiyi, hep birlikte enerjiye dönüştüreceğiz” dedi.

“Güzel Gümüşhane’mize değer katacak önemli çalışmalara imza atmak için gayret edeceğiz”

Gümüşhane Kent Konseyi’nin var olan kurumsal yapısını daha da güçlendireceklerini, tüm iletişim kanallarını açarak vatandaşlarla sürekli irtibat halinde olacaklarını ve çok sesliliği sağlayacaklarını ifade eden Demirağ, “Halkımızın çalışmalarımıza katılımını sağlamak için gayret edeceğiz. Tüm çevrelere eşit yakınlıkta duran bir hizmet anlayışı içinde olacağız ve herkesin fikrine azami önem vereceğiz, son derece objektif bir yönetim anlayışını benimseyeceğiz. Genel kurulda seçilecek olan Kent Konseyi yürütme kurulu ile düzenli toplantılar yaparak şehrimize ve ülkemize katma değer sağlamak için neler yapabileceğimizi sürekli araştırıp, uygulamak ve uygulatmak için çalışacağız, emek vereceğiz. Toplantılarımızda alacağımız tavsiye kararlar ile, sadece belediyemizin değil, devletimizin bütün kurumlarının çalışmalarına destek olarak kurumlarımızın halkımıza hizmetinin kalitesini artırmayı hedefleyeceğiz. Kent Konseyimizin meclislerinin aktif çalışmasını sağlayacak ve oluşturacağımız çalışma grupları ile güzel Gümüşhane’mize değer katacak önemli çalışmalara imza atmak için gayret edeceğiz” diye konuştu.

“Tüm görüşlere değer vereceğiz”

Çocukluğundan beri içinde olup, çekirdekten yetiştikleri ve lisans eğitimi aldıktan sonra profesyonel olarak Gümüşhane’de yıllardır icra ettikleri ticari hayatlarındaki tecrübe ve idealleri Gümüşhane’ye yansıtmak için çalışacaklarını ifade eden Demirağ, “Tüm ekibimizle birlikte kent konseyimizi marka bir kent konseyi; şehrimizi de marka bir kent yapabilmek için; şehrimizin sosyal, ekonomik ve kültürel yapısına katkı sağlayıp, şehrimizi kalkındırmak için önemli çalışmalar yapacağız. Ülkemizde aktif olarak çalışan kent konseyleri ile sürekli temas halinde olacağız ve bu kent konseylerinin yapmış oldukları çalışmalardan şehrimiz için faydalı olacak çalışmaları şehrimize taşıyacağız. Kent Konseyimizi, vizyonu geniş ve misyonuna bağlı bir kent konseyi haline getireceğiz. Doğru, dürüst, şeffaf ve ilkeli bir yönetim anlayışını benimseyeceğiz, tüm görüşlere değer vereceğiz. Gümüşhane Kent Konseyini, tüm halkımızın tanıması ve çalışmalarımıza katkı sağlamaları için çok çalışacağız” ifadelerini kullandı.

Başkan seçilmesi halinde bu liyakati sağlamak için tüm enerjileriyle çalışarak, gelecek nesillere gurur duyulacak eserler bırakmak için ve Gümüşhane’nin tarihine adlarını yazdırmak için gayret edeceklerini vurgulayan Demirağ, “Yapılacak olan Genel Kurulda ortaya çıkacak olacak sonucun şehrimize ve vatandaşlarımıza şimdiden hayırlı olmasını temenni ediyor, sizleri saygıyla selamlıyorum. Allah yar ve yardımcımız olsun” dedi.

Güncelleme Tarihi: 15 Mayıs 2022, 10:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER