‘Kerkük Türk’tür Türk Kalacak’

Ülkü Ocakları Gümüşhane İl Başkanı Salih Taşcı, Kerkük’te yapılması dillendirilen referandumun Irak’taki binlerce yıllık Türk varlığını hedef aldığını belirterek, ‘Kerkük Türk’tür Türk kalacak’ dedi.

‘Kerkük Türk’tür Türk Kalacak’

Ülkü Ocakları Gümüşhane İl Başkanı Salih Taşcı, Kerkük’te yapılması dillendirilen referandumun Irak’taki binlerce yıllık Türk varlığını hedef aldığını belirterek, ‘Kerkük Türk’tür Türk kalacak’ dedi.

“Aşiret lider Barzani”

Yaptığı açıklamada 2003 yılında demokrasi götürmek bahanesiyle ABD ve İngiltere tarafından işgal edilen komşu ülke Irak’ta bugünlerde Türkiye Cumhuriyeti’nin kesinlikle kayıtsız kalamayacağı olayların cereyan ettiğini kaydeden Taşcı, “Daha önce kadim Türk şehri Kerkük’e sözde bayrak asma cüretini göstermiş olan aşiret lideri Barzani, aldığı sözde kararlarla Kerkük’ü Irak’ın kuzeyinde kurmak istediği kukla devletin parçası haline getirmek için şehri referanduma götürme kararı almıştır. Bu karar yanlıştır ve Irak’taki binlerce yıllık Türk varlığını hedef almaktadır” dedi.

“Kerkük binlerce yıllık kadim bir Türk şehri”

Kerkük’ün binlerce yıllık kadim bir Türk şehri olduğunu ve Türk milleti için aşiret liderlerinin hayallerine kurban edilmeyecek kadar önemli olduğunu vurgulayan Taşcı, “Kerkük’te önümüze getirilen oyunun amacı çok açıktır. Hali hazırda ABD ve Batılı müttefikleri eli ile Suriye’de PKK/PYD terör örgütüne açılan alanın bir benzerinin, Irak’ta PKK hamisi Barzani için yaratılması amaçlanmaktadır. Bu, ülkemizin Irak ve Suriye sınırlarının İsrail ve ABD kuklası devletçiklerle izole edilmesi anlamını taşımaktadır. Tel Abyad, Halep, Azez’in ardından Kerkük’te de soydaşlarımızın asimilasyonu, yıldırılması, göçe zorlanması amaçlanmaktadır. Nitekim Kerkük’te referandum adı verilen felaket senaryosunun gerçekleşmesi halinde 14 Temmuz 1959’daki Türkmen katliamına benzer bir katliamın yaşanması içten bile olmayacaktır” diye konuştu.

“Kerkük’te şu anda vuku bulan olay bütün Türk milletinin sorunudur”

Türkiye’nin doğal sınırlarının serhatti olan Türkmen varlığının bedeli ne olursa olsun muhafaza edilmesi gerektiğine değinen İl Başkanı Taşcı, “Sınırımızda kurulacak bir kukla devlet Türkiye Cumhuriyeti’nin varlığını uzunca yıllar tehlikeye atacak, Türkiye Cumhuriyeti’nin çıkarlarını ayaklar altına alacaktır. Türkiye Cumhuriyeti bütün resmi kurumlarıyla ve sivil toplum kuruluşlarıyla el ele verip, güneyimizde ülkemizin çıkarları için canını feda etmeye hazır soydaşlarına destek vermelidir. Kerkük sadece Ülkü Ocaklarının, Türk Milliyetçilerinin sorunu olarak görülmemelidir. Kerkük’te şu anda vuku bulan olay bütün Türk milletinin sorunudur ve Türk milletinin ve devletinin bekasını çok yakından ilgilendirmektedir. Kerkük için el ele veren sivil toplum kuruşlularının en önemlisi şüphesiz iki bayram arasını Kerkük’te soydaşıyla dayanışma içerisinde geçiren Ülkü Ocaklarıdır. Ülkü Ocakları Kerkük’te kıyama durmaya hazırdır. Gümüşhane Ülkü Ocakları bütün Ülkücü camia gibi bugün Kerküklü soydaşının, Kerkük’teki Türk varlığının destekçisidir, yılmaz savunucusudur. Kerkük ecdat yadigarıdır. Suriye’de olduğu gibi Irak’ta da Türkmen soydaşlarımız milletimizin bir parçasıdır, bu sorunda her bir Ülkücü sorumluluk almaya hazırdır. Genel başkanımızın da belirttiği üzere ‘Türkmenleri Kerkük’e hasret bırakabilecek kuvvet ve kudrete sahip hiçbir fani yeryüzünde yoktur’. Kerkük Türk’tür, Kerkük dün olduğu gibi bundan sonra da Türk olarak kalacaktır” şeklinde konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER