Kestirme Yola Girince Kayboldular

Otomobilleriyle Rize’den Kayseri’ye giden karı koca, kestirme yola girince Gümüşhane yaylalarında mahsur kaldı.

Kestirme Yola Girince Kayboldular
Otomobilleriyle Rize’den Kayseri’ye giden karı koca, kestirme yola girince Gümüşhane yaylalarında mahsur kaldı.

Alınan bilgiye göre, Rize'den Kayseri'ye giden Yusuf ve eşi Fatma Topal 34 RY 132 plakalı otomobilleriyle kestirme olsun diye Gümüşhane’nin Yağmurdere vadisine girdi. Yaylaları, sisi ve soğuğuyla meşhur bölgede henüz bilinmeyen bir nedenle Şephane köyünden saparak yaylalara giden otomobil, burada çamura batınca telefonla yetkililerden yardım istedi.

Yaklaşık 4 saat boyunca çamura saplı kalan araçlarının içinde bekleyen Topal çiftinin, 112 Acil Servis’ten yardım talebine karşılık bölgeye giden Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, Jandarma ve 112 Acil Servisten oluşan ekip saat 22.00 sıralarında aramaya başladıkları Topal çiftini yaklaşık 4 saat sonra saat 02.00 sıralarında Şephane köyü ile Çakırgöl arasında bulunan ve Çorak köyüne bağlı Küçükyurt yaylasında buldu.

Mahsur kaldıkları yer hakkında hem havanın karanlık olması hem de bölgeyi bilmemeleri nedeniyle sağlıklı bilgi veremeyen Topal çiftine 4 saatlik arama sonucunda ulaşan ekipler, otomobillerini çamurdan çıkardıktan sonra Gümüşhane'ye getirdi.

Burada bir süre dinlenen ve sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenilen Topal çifti, daha sonra Kayseri'ye hareket etti.
Güncelleme Tarihi: 24 Haziran 2014, 10:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER