Kıdemli emekli öğretmenler onuruna vuslat yemeği

Gümüşhane’de emekli milli eğitim müdürü Yusuf Sadık tarafından kıdemli emekli öğretmenler onuruna vuslat yemeği düzenlendi. Gümüşhane’nin eğitim tarihinin yaşayan çınarlarının katıldığı program renkli görüntülere sahne oldu.

Kıdemli emekli öğretmenler onuruna vuslat yemeği

Gümüşhane’de emekli milli eğitim müdürü Yusuf Sadık tarafından kıdemli emekli öğretmenler onuruna vuslat yemeği düzenlendi. Gümüşhane’nin eğitim tarihinin yaşayan çınarlarının katıldığı program renkli görüntülere sahne oldu.

Gümüşhane eğitim camiasının mihenk taşlarından olan Yusuf Sadık’ın davetiyle gerçekleştirilen program Ramada Gümüşhane otelde gerçekleştirilirken, programda 3 kuşak eğitimciler bir araya geldi.

Yusuf Sadık’ın renkli sunumuyla ve sık sık hatıralarını anlatmasıyla şiirlerin okunduğu, türkülerin seslendirilip halay ve horonların çekildiği programda öğretmenlerin anıları salonda bulunanları kah duygulandırdı kah güldürdü kah düşündürdü.

Programa öğretmen eşiyle birlikte katılan ve sonuna kadar salondan ayrılmayan Gümüşhane Valisi Kamuran Taşbilek, yaptığı konuşmada toplumun her kesimi üzerinde izi ve sözü olan öğretmenleri sevgi, saygı ve muhabbetle selamlayarak konuşmasına başladı.

“Meslek değil öğretmenlik, mesleklerle sınırlandırılacak bir şey değil, çok özel bir yapı”

Öğretmenliğin meslek olmadığını, meslekle sınırlandırılamayacak çok özel bir yapı olduğunu kaydeden Vali Taşbilek, “Bu toplumun aydınlanmasına büyük bir katkı sağlayan öğretmenlik öyle bir meslek ki aydınlık bir fener, bir kutup yıldızı. İzdüşümü olan her yerde ayrı bir güzellik oluşturan özel insanlar. Meslek değil öğretmenlik, mesleklerle sınırlandırılacak bir şey değil, çok özel bir yapı. Bu dünyada kim varsa hangi makamda, mevkideyse hepsi diyecektir ki bizim üzerimizde özel insanların emeği vardır. Sizler olmasaydınız bizim hiçbir esamemiz yoktu. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, ebediyete irtihal eden bütün öğretmenlerimize Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.

“Sizlerle olmak bizim için büyük bir şereftir”

Milletin aydınlanma davasına kendini, ömrünü feda etmiş onlarca öğretmen olduğunu hatırlatarak Şenay Aybüke Yalçın ve Necmettin Yılmaz’ın da bunlardan birisi olduğunu hatırlatan Vali Taşbilek, “Hepsini minnet ve şükranla yad ediyorum. Bütün öğretmenlerimize minnet duyuyorum. Sizlerle olmak bizim için büyük bir şereftir. Çok özel bir programdı benim için. Gümüşhane tarifsiz ve özel bir şehir. Bilinmezler şehri. Bütün güzellikleri olduğu gibi insanının da güzelliklerinin bilinmediği kanaatindeyim. Çok özel ve güzel insanları bugün burada tanıdık. Altın kalpli insanların şehri burası. Her konuda, her durumda özel insanlarsınız. Bütün Gümüşhanelilere saygılarımızı iletiyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Birliğimize, beraberliğimize vesile olsun inşallah” diye konuştu.

“Ne kadar güzel bir camianın mensubu olduğumu bu akşamki bu nezih ortamla birkez daha anladım”

Vali Kamuran Taşbilek’in edebiyat öğretmeni olan eşi Sibel Taşbilek ise “Güzel bir programda sizlerle bir arada olmanın onur ve gurunu yaşıyorum. Bir yıl içerisinde bizde çok güzel bir iz bıraktı Gümüşhane. Hayatımız boyunca unutamayacağız. Öğretmenlik güzel bir meslek. 1999 yılında başladım bu mesleğe. 20 yıl bu mesleği yaptım. Ne kadar güzel bir camianın mensubu olduğumu bu akşamki bu nezih ortamla birkez daha anladım. Hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum” ifadelerini kullandı.

“Her zaman önderimiz sizler oldunuz”

Belediye Başkanı Ercan Çimen de konuşmasında çok farklı bir akşamı yaşadığını belirterek, “Öğretmenlerimizle bir arada olmak bizim için çok önemli. Benim dedem de eğitmendi. Biz sizlerle her zaman gurur duyuyoruz. Her zaman önderimiz sizler oldunuz, sizlerden çok şeyler öğrendik. Belediye Başkanı olduğumda başkan yardımcım bir öğretmendi. Bize ışık oldunuz. Bizler sizlerin eseriyiz. Sizlerin önünde saygıyla eğiliyor, ellerinizden öpüyorum” şeklinde konuştu.

“Yusuf Sadık Gümüşhane’de izi ve sözü olan bir değerimizdir”

Öğretmen eşi Aysel Akçay’la birlikte programa katılan GTSO Başkanı İsmail Akçay da “Yusuf Sadık Gümüşhane’de izi ve sözü olan bir değerimizdir. Lise seviyesindeki okulların neredeyse tamamına aynı anda müdürlük yapıyordu. Gümüşhane’nin meslek yüksek okulunu kuran ve onun da müdürlüğünü yapan bir değerimiz. Bugün emekli olmayı içine sindiremeyerek toplumdan asla kendini koparmayan, toplumu takip eden, cemiyetin içerisinde olan yani meydanda olan bir insan. Meydanda olmak kolay iş değildir. Bu nezih ortamı sağlayıp siz değerli konuklarla bizleri buluşturduğu için teşekkür ediyoruz” dedi ve Yusuf Sadık’ın elini öptü.

Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan, “Hatırlanmak güzel bir şey. Tüm öğretmenlerimize sağlık ve huzurla geçirecekleri bir hayat dilerim” ifadelerini kullanırken Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sezai Köprülü de “Öğretmenlerimizi anlatmaya gelimeler yetmez. Onların hayatımızın her anında, her zerresinde varlar. Sadece okuma yazmayı değil, hayatı öğretenlerdir, hayatımıza yön verenlerdir öğretmenlerimiz” diye konuştu.

Emekli öğretmenlerden Süleyman Taşkın’ın türkü seslendirdiği, Hışır Osman Nebioğlu’nun şiir okuduğu, Turan Tuğlu’nun hatıralarını anlattığı programda Rahmi Sadık bağlaması ve kemençesi eşliğinde söylediği türkülerle programa renk kattı.

Selahattin Döner’in anılarını anlattığı, Aynur Çubukçu’nun duygularını ifade ettiği, Naciye Akagün’ün toplumsal mesajlar verdiği programda Cemal Karabulut ise dua ettirdi.

Müzik öğretmeni Nuray Saygınar’ın şefliğinde salonda bulunan herkesin ayakta okuduğu Öğretmen Marşı’nın ardından program hatıra fotoğrafı çekilmesiyle son buldu. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER