Kış’ın bal tüketin

Sağlığa olan faydalarıyla insan hayatında önemli bir yeri bulunan bal, kalp çarpıntısı, yüksek tansiyon ve kansızlığı da önleyerek, vücudu dinç ve zinde tutuyor.

Kış’ın bal tüketin
Balın faydaları ile ilgili Gümüşkent Gazetesi’ne açıklamalarda bulunan Gümüşhane Arıcılar Birliği Başkanı Niyazi Gül, Kış mevsimi ile birlikte daha fazla duyulan enerji ihtiyacının karşılanmasında balın önemli bir besin olduğu ve şifa kaynağı olduğunu belirterek, “Kış aylarında yakalanılan hastalıklardan korunmak için bağışıklık sistemini güçlendiren balın, birçok faydası var. Kış sezonunda bağışıklık sistemini kuvvetlendirmek, direncini arttırmak ve rahatsızlıkların artmaması, kendilerini dinç hissetmeleri, çocukların kuvvetlenmesi ve zekalarının artması için arısütü bal tüketilmesi gerekir” dedi.

BALIN FAYDASI KUR’AN-I KERİMDE DE MEVCUTTUR

Balın faydası hakkında Kur’an-ı Kerim’de de ayetin yer aldığına dikkat çeken Gül, “Nahl suresinin 68-69’uncu ayetlerinde ‘Onların karınlarından türlü renklerde şerbetler çıkar, onda insanlar için şifa vardır’ ayeti balın insanlar için çok şifalı olduğuna dikkati çeker” şeklinde konuştu.

BAL, KIŞ AYLARINDA MEYDANA GELEN YÜZ FELCİNİ ÖNLER

Balın birçok hastalığa iyi geldiğini belirten Gül, “Kahvaltı menülerinin vazgeçilmezleri arasında bulunan bal, öksürük, kabızlık ve nezle gibi hastalıkların tedavisinde doğal ilaç olarak kullanılabiliyor. İçerisindeki vitamin, mineral ve aminoasitler ile çocukların gelişiminde faydalı olan bal, kanseri önleyerek vücuttaki zararları mikropları kırıyor. Arıların çiçeklerden, meyve tomurcuklarından, yuttukları nektarın, invertaz enzimi sayesinde değişime uğramasıyla oluşan bal, mide bağırsak gazlarını izole ediyor. Özellikle kış aylarında meydana gelen yüz felcini de önleyen bal, böbrek hastalarının tedavisinde de kullanılıyor. Gargara yapıldığı zaman diş etlerini de kuvvetlendirerek vücuttaki halsizliği atıyor” dedi.

YANIKLAR VE YARALARIN TEDAVİSİNDE ORGANİK BAL  

Bal’ın yara iyileştirici özelliğine dikkat çeken Gül, “Belki de balın en umut verici tıbbi özelliklerinden birisidir. Bal, şimdiye kadar sürekli gündemde olan özelliklerinden; ülseri, yanıkları ve yaraları iyileştirmede yüzyıllardan beri kullanılmaktadır” dedi.

ALLERJİYE KARŞI ORGANİK BAL    

Birçoğumuzun çeşitli alerjilerden ve bahar nezlesinden şikâyetçi olduğumuzu belirten Gül, “Bunun birçok semptomları vardır. Örneğin; nezle, hızlı kalp atışları, şiddetli baş dönmeleri, yüksek kan basıncı, burun akması, art arda hapşırmak vs. Alerjiden kurtulmak için çeşitli ilaçlara başvururuz. Bu ilaçlar oldukça pahalı ve özellikle uzun kullanımlarda birçok yan etkiye sebebiyet verirler. Fakat ilaçlar alerjinize karşı tek çözüm yolu değildir. Bahar nezlesinden; ilaçların yan etkilerine maruz kalmadan ve yüksek maliyet ödemeden,  bal tüketerek kurtulabilirsiniz” ifadelerini kullandı.

Gül ayrıca balın; Kolesterol, Kalp ve Şeker Hastalıkları ile savaşmada, Uykusuzluk ve Stresten kurtulmada en önemli besin kaynağı olduğunu ifade etti.

Haberin Kaynağı: Gümüşkent Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER