Konsey toplandı

Gümüşhane Kent Konseyi olağan genel kurul toplantısı yoğun bir katılımla yapıldı.

Konsey toplandı
HABERİN GALERİSİ
Konsey toplandı

Konsey toplandı

Gümüşhane Kent Konseyi olağan genel kurul toplantısı yoğun bir katılımla yapıldı.

Kent Konseyi Ofisinin bulunduğu Özel İdare İş Hanının 3. Katında yapılan genel kurul toplantısına Belediye Başkanı Ercan Çimen, Başkan Yardımcısı Yusuf Erdem ve Kent Konseyi Genel Kurul Üyelerinden 50 kişi katıldı.

Yaklaşık üç saat süren genel kurul toplantısı saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Kent Konseyi Başkanı Hasan Pir, Peygamberimiz Hz. Muhammed’e (a.s.v) yaptıkları kabul edilmez hakaret içerikli karikatürlerden dolayı Fransız mizah dergisi Charlie Hebdo ile, bu derginin karikatürlerini Türkiye’de yayınlayan Cumhuriyet Gazetesi’ni kınayıp, telin ettiklerini belirtti ve “Kimse bizim kutsallarımıza dil uzatma hakkına sahip değildir. Bu kötü fiilleri işleyenleri kınıyoruz.” dedi.

Konu ile ilgili söz alan üyelerden Sinan Akıncı’nın teklifi üzerine Gümüşhane Kent Konseyi’nin Fransız dergisi Charlie Hebdo ile Cumhuriyet Gazetesinin yazılı olarak kınanması kararı oy birliği ile kabul edildi.

Genel Kurul açılış konuşmasında Kent Konseylerinin önemine değinen Başkan Hasan Pir, Gümüşhane’de artık kent kimliğinin öne çıkması gerektiğini belirterek, “Kentlerde yaşamanın bir bedeli vardır. Bu bedel ‘mikro menfaatlerden vazgeçmek ve kurallara uymaktır.’ Bu bağlamda, tek yön trafik uygulamasını Gümüşhane’nin kentleşmesi için bir milat kabul etmek gerekir. Çünkü, tek yön trafik kuralını bu şehirde herkes uygulamak zorundadır. Valisi de, Belediye Başkanı da, esnafı da, zengini fakiri de herkes bu kurala uymaktadır. Onun için bu çok önemli bir kentlilik uygulamasıdır. Diğer taraftan kent kimliğinde yöneticilerin kuralları uygulama kararlılığı çok önemlidir. Yöneticiler hiçbir şeyden çekinmeden kuralları herkese ve eşit şartlarda uygulasalar Gümüşhane kent kimliğine bir an önce kavuşmuş olur.” dedi.

Başkan Hasan Pir tarafından 2010 ile 2015 yılları arasında yapılan kent konseyi çalışmalarının sunu eşliğinde tanıtılmasında sonra,  Gümüşhane Esnaflarından Erdemir Akagün’e radyasyonla ve GSM baz istasyonları ile ilgili verdiği hukuk mücadelesinden dolayı bir teşekkür belgesi verildi. Teşekkür Belgesini Belediye Başkanı Ercan Çimen ve Kent Konseyi Başkanı Hasan Pir beraber verdiler.

Toplantıda söz alan Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen ise bir şehrin söylentilerle yönetilemeyeceğini söyledi.

HAYVAN BARINAĞI VE MEZİRE'DE Kİ TABİAT PARKI
Kentte yapımı planlanan birçok yatırım hakkında açıklamalarda bulunan Başkan Çimen, sokak hayvanları barınağı hakkında kamuoyunda yanlış bilgilerin konuşulduğunu ifade ederek, “Sokak hayvanları barınağı ile ilgili olarak şehrin her noktasında asılsız haberler var. Çünkü bilgi kaynağından alınmadığı için maalesef söylentilerle konuşuluyor. Biz söylentilerle bu şehri yönetemeyiz. Sokak hayvanları barınağının şu anki mevcut yeri hiç hoş bir yer değil. Mevcut yer 57 bin Euro’ya yapılmış ama yeri bile bizim değil. Orman ve Su İşleri Bakanlığı’ndan 30 dönüm orman arazisi bizde içinde olmak üzere 5 ile tahsis edildi. Şu an da tahsis edilen bu 5 ilde hayvan barınağı yapılıyor. Trabzon’da yapılacak olan barınak bizim barınağımızdan yaklaşık 3 kat büyük. Bu nedenle yapacak olduğumuz barınağın bölge barınağı olacağı iddiası söz konusu değil.  Şehrimizdeki hayvanları rehabilite etmemiz lazım. Bunu kanunu emrettiği gibi yapacağız.  Çevre ilin köpekleri bu ile kesinlikle gelmeyecek. Burada oluşturacağımız alanlar, şehirdeki insanlarımızın nefes alacağı yerler haline gelecek. Aynı şekilde Mezire mevkisinde 50 dönüm araziyi Tabiat Parkı ilan ettik. Buraya da yapacak olduğumuz tabiat parkı insanlarımıza nefes aldıracak.” dedi.

Bağlarbaşı Mahallesi’nin imara açılacağı iddialarına da açıklık getiren Çimen, “Bağlarbaşı Mahallesi zaten iskana açılmış bir bölge. Burası daha önce zemin artı 2 kat olarak iskana açılmış. Toplumun bazı kesimleri oranın imara açılmamasını isterken, bizim de yerlerimiz değerlensin diyenler var. Biz orada betonlaşmaya izin vermeyeceğiz. Dokusunu bozmayacağız. Kültürel dokusuna uygun bir şekilde imar verebiliriz ama ortak akıl geliştirmeden bir imar vermemiz söz konusu değil.” diye konuştu.

Çimen, imar konusunda taraflı davrandıkları iddiasına da tepki göstererek, “Hasanbey Mahallesi’ne 600 konut yapılıyor. Buraya konut yapan müteahhitlerin yüzde 80’i farklı bir siyasi partinin mensubu.  Hatta bir partinin il başkanının bile orada konut yapma çalışması var. Ama ben hiçbir zaman siyasi bir parti ayrımı yapmadan müteahhidin önünü açtım. Açmaya da devam edeceğim. Siyasi ayrım yapmadan insanımıza yardım edeceğiz. Şehirde kim yatırım yaparsa, hiçbir ayrım gözetmeden yardımcı olacağım, bu şehri yeniden imar edeceğiz. Şehirde kim olursa olsun taş üstüne taş koyanın kölesi olurum.” dedi.

İmar harçları alınmayarak belediyenin zarar uğratıldığı yönündeki iddiaları da değerlendiren Çimen, “İmar harçları alınmayarak belediyenin zarar uğratıldı iddiası kesinlikle yalandır.  Bazı binalar riskli yapı yönetmeliği dahilinde yapılıyor. Buna göre vatandaştan bir kuruş alma hakkımız yok.  Ben bu Belediyeyi kanunlar çerçevesinde yönetmek istiyorum ve öylede yöneteceğim.  Şehrimizin ve insanımızın kazanmasını istiyoruz. 9 ay oldu hala ortada bir şey yok diyorlar. Bu şehirde 15 yılın hesabını vatandaş sordu.  Ama üzülerek söylüyorum ki bize eleştiren basın 15 yılda bir sorgulama yapmadı.” ifadelerine yer verdi.
Güncelleme Tarihi: 22 Ocak 2015, 09:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER