Köroğlu, bir yılını değerlendirdi

Torul Belediye Başkanı Mimar Nidai Köroğlu, göreve geldiği 7 Nisan 2014 tarihinden bugüne kadar ilçede yapılan çalışmaları anlattı.

Köroğlu, bir yılını değerlendirdi
Torul Belediye Başkanı Mimar Nidai Köroğlu, göreve geldiği 7 Nisan 2014 tarihinden bugüne kadar ilçede yapılan çalışmaları anlattı.

Göreve geldikleri ilk günden buyana durmadan hizmet etmeye ve halkın refah seviyesinin yükselmesi için ellerinden geleni yaptıklarını ve yapmaya devam edeceklerini kaydeden Köroğlu, “Bu zamana kadar hizmet almamış ilçemizde çalışmalarımızı kapsamlı olarak tüm mahallelerimizde gerçekleştirdik. Ayrım yapmadan ihtiyaçlar doğrultusunda tüm mahalle halkımıza hizmet ettik.” dedi.

Köroğlu’nun açıklaması şu şekilde:

“ASLAN YATTIĞI YERDEN BELLİ OLUR”

Çalışmalarımıza öncelikle ilçe merkezimizde başladık. Eski, pislik yuvasına dönmüş wc’leri yıktık. Yerine ise seçim döneminde söz verdiğimiz gibi kadınlarımızın yöresel ürünlerini satmaları için kapalı Pazar alanı yaptık. Yine Pazar yerinde bulunan binayı yıkarak Pazar alanını genişlettik. Aslan yattığı yerden belli olur dedik, belediye önümüzü resmi bir kuruma giriş görünümünü verdik.

“BELEDİYEMİZE YENİ ARAÇLAR TEMİN ETTİK”

Çevre ve Şehircilik bakanımız sayın İdris Güllüce’nin seçim döneminde söz verdiği desteği ilk günden itibaren gördük. Belediyemizin büyük eksikliği olan araç bölümüne Vidanjör alarak bu alanda ki çalışmalarımıza başladık. Belediyemize yeni bir çöp kamyonu kazandırırken tüm otobüslerimizi kullanışlı hale getirdik ve İBB’den hibe bir otobüsü daha ilçe halkımıza kazandırdık. Kelkit Belediyesinden aldığımız aracı Zabıta Amirliğimizin hizmetine sunduk. Son olarak Gümüşhane Belediye başkanımız sayın Ercan Çimen’in katkılarıyla makam aracımızı değiştirdik.

“YOL VE PARKE ÇALIŞMALARIMIZI YAPTIK”

Kültür Turizm Bakanlığı ve Gümüşhane milletvekilimiz sayın Doç. Dr. Kemalettin Aydın bey’in destek ve katkıları ile belediyemize gelen ödenek ile ilçe merkezimizde parke çalışmalarına başladık. Halen daha devam eden yol ve parke çalışmalarımız Tuğrulbey Mahallesi Atatürk Caddesi üzerinde mevcut hastahane önünden devam etmektedir.

“MAHALLE HALKIMIZA ULAŞIMI DAHA KOLAY HALE GETİRDİK”

Bahçecik mahallesi ile başlayan yol genişletme ve stabilize çalışmaları halen daha devam ederken, Soğuksu mahallesinde bulunan vatandaşlarımızın talebi ile yaklaşık bir ay içerisinde yaptığımız çalışmalar sayesinde vatandaşlarımıza yeni bir yol kazandırdık. Aynı şekilde Kaledibi mahallesi Yarlar mevkiinde yeni bir yol çalışması yaparak burada yaşayan vatandaşlarımızın evlerinin önüne kadar yol götürdük. Bu süre içerisinde mahallelerimizin tamamında yol genişletme ve stabilize çalışmaları gerçekleştirdik.

“TURİZMDE ÖNEMLİ BİR ADIM ATACAĞIZ”

Turizm konusunda öncelikle yaptığımız iş ilçemizi “Turizm Kapsamında ki” ilçelerden biri haline getirmek oldu. Ardından turizm konusunda seçim zamanında verdiğimiz bir söz vardı. Tarihi Torul kalemizi turizme kazandırmak için çalışmalarımıza başlayacağız. İlçemizde turizme yönelik önemli adımlar atacağız.

“HARŞİT ÇAYINI TEMİZLEMEK EN BÜYÜK ARTILARIMIZDAN BİRİ OLDU”

Göreve geldiğimiz günde yaptığımız ilk işlerden biri Harşit Çayını temizletmek, set haline getirmek ve ışıklandırmak oldu. Bu çalışma ilçe halkımız tarafından oldukça ilgi ve takdir ile karşılandı. İnşallah ilerleyen zamanlarda DSİ tarafından yapılacak çalışmalar ile Harşit Çayını set halinde güzel bir görünüme sahip olmasını sağlayacağız. Bunun yanı sıra tüm su depolarımızı temizleyerek sağlıklı bir konuma kavuşturduk.

“MAHALLE MEZARLIKLARINI TEMİZLETTİRDİK, DÜZENE KAVUŞTURDUK”

Tuğrulbey mahallesi ve Çamlıca mahallesinde bulunan mezarlıkların duvar çalışmalarını yaparak düzenlemelerini gerçekleştirdik. Özellikle Tuğrulbey mahallesinde ki aile mezarlığımız gerçekten güzel bir hal aldı.

“ÇOCUK VE AİLE PARKLARIMIZI YAPIYORUZ”

İlçemizin önemli eksiklerinden biride ailelerimizin dışarıda ki sosyal alan kısıtlılığı. Bunu ortadan kaldırmak için çalışmalarımız devam ediyor. Merkez Mahallesine bir park çalışmamız oldu şimdide Kaledibi mahallesinde ilçenin bu zamana kadar ki en modern park ve oturma alanını inşaa ediyoruz. Yakın zamanda bu çalışmamızda sona erecek ve halkımızın hizmetine açılacak.

“RAMAZAN ÇADIRINI ZEKAİ ARAZ ORTAKLIĞINDA HİZMETE SUNDUK”

Geçtiğimiz ramazan ayında iş adamı sayın Zekai Araz ile birlikte ilçemiz Namık Kemal İlköğretim okulu bahçesine Ramazan çadırı kurduk. Halkımız ile iç içe birlikte olarak hem iftar açtık hem sıkıntılarını dinledik.

“CENNET DERE YOLUNDA Kİ ISLAHI GERÇEKLEŞTİRDİK”

Cennet dere yolunda yaptığımız stabilize çalışma ile birlikte halkımızın sosyal alanını biraz daha genişlettik. Yürüyüş yollarını daha kullanışlı hale getirdik. Duvar yapım çalışmaları yaptık.

“TOKİ DUVARLARINI YAPTIK, DERE MAHALLESİ MEZARLIĞINI GÜN YÜZÜNE ÇIKARDIK”

TOKİ bölgesine duvar çalışmaları yaptık, yağmur ve kardan dolayı doğabilecek heyelanları bu sayede önlemiş olduk. Halkımıza bu bölgede daha güvenilir yol geçiş güzergahı sağladık. Dere mahallesinde bulunan mezarlığın duvar çalışmalarını yaparak aile mezarlığı görünümüne kavuşturduk.

“SOSYAL BELEDİYECİLİĞE ÖNEM VERDİK, GURBETİ HAFİFLETTİK”

Geldiğimiz günden itibaren sosyal medyada ve internet ortamında gerek belediyemizi gerekse ilçemizi sosyal hale getirdik. Gurbette yaşayan vatandaşlarımıza ilçemizde yaptığımız çalışmaları sosyal medya aracılığı ile gösterdik. Eleştiri, öneri ve isteklerini bizimle paylaşabilecekleri alanlar kurduk. İnternet sitemizi yeniledik, daha kaliteli hizmet vermeye başladık.

“DÜĞÜN SALONUMUZUN ÇEVRE DÜZENLEMESİNİ YAPTIK”

Belediyemize ait olan Kaledibi mahallesinde ki “Kardelen Alabalık Tesisleri”ni yeniden düzenledik. Çevre düzenlemesi yaptık, etrafını düğün salonu görünümüne kazandırdık. Ayrıca şuanda devam eden kalebodr çalışmalarımız ile birlikte daha cazip konuma getiriyoruz.

“FESHANE VE ANKARA GÜNLERİNDE GURBETÇİLERİMİZ İLE BULUŞTUK”

Feshane ve Ankara günlerinde gurbette yaşayan hemşehrilerimiz ile birlikte standımızda buluştuk. Ankara günlerinde hemşehrilerimize yöremizin doğal ürünleri olan Kuru Fasulye, Patates ve Pestil Köme dağıttık. Özlem ve hasretlerini az da olsa dindirdik.

“YAYA KÖPRÜLERİ GELİYOR, TRAFİK RAHATLIYOR”

Kısa bir süre önce yaya köprüleri ile ilgili bir çalışma yaptık. Özellikle Artvin’e giderek burada bizzat yapılan yaya köprülerini yerinde inceledim. İlçemizde ki trafik sorununu çözmek için bu yaya köprülerinden iki tane ilçemize getirmeye karar verdik. Önceliğimiz Pazar yerine geçiş olacak. Burada özellikle yaz vaktinde nüfus artışından kaynaklanan trafik yoğunluğunu halkımızın kısa bir sürede gerçekleştireceği Merkez mahallesinden Pazar yerine geçişi kolaylaştıracağız.

“HİZMETLERİMİZ DEVAM EDECEK, ÇALIŞMALARIMIZ BİTMEYECEK”

Geldiğimiz günden bu yana çalışmaya ve Torul için elimizden geleni yapmaya devam ettik, bundan sonra daha azimli, kararlı bir şekilde devam edeceğiz. Bu zamana kadar hizmetlerimizde bizlere destek sağlayan başta Çevre ve Şehircilik bakanımız İdris Güllüce’ye, Kültür ve Turizm Bakanlığı’na ve Gümüşhane milletvekilimiz sayın Doç. Dr. Kemalettin Aydın bey’e teşekkür ederim.”
Güncelleme Tarihi: 06 Nisan 2015, 13:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER