Korsan satıcıların korkulu rüyası oldu

Gümüşhane Bakkallar ve Manifaturacılar Odası, pazar haricinde kentin muhtelif yerlerinde araçları üzerinde korsan satış yapanların korkulu rüyası oldu.

Korsan satıcıların korkulu rüyası oldu
Gümüşhane Bakkallar ve Manifaturacılar odası, pazar haricinde kentin muhtelif yerlerinde araçları üzerinde korsan satış yapanların korkulu rüyası oldu.

Sebze meyve ve kuru gıda satışları için başka illerden gelerek Gümüşhane şehir merkezinde korsan satış yapanlara oda olarak daha titizlikle müdahale ettiklerini kaydeden Oda Başkanı Leyla Bostancı, bu konu asla taviz vermeyeceklerini söyledi.

Belediye Zabıta ekipleriyle koordineli olarak çalıştıklarını dile getiren Bostancı, “Salı günü Mordut mevkiinde yabancı plakalı bir araç patates ve soğan satmak için tezgah açmış. İzinsiz ve kayıtsız olarak haksız kazanç sağlamaktaydı. Mordut mevkiinde bizim odamıza kayıtlı 4 bakkalımız mevcut. Kurulan tezgahla bizim bakkalların mesafeleri 200 metre. Vergisini, kirasını veren o bakkalların ekmeklerine ortak olmaya hakları yok. Bizler Oda olarak korsan satıcıların takibini imkanlarımız çerçevesinde yapıyoruz. Anında o bölgeye giderek gerekli uyarımızı yaptıktan sonra Belediyemiz zabıta birimine bilgi verdik. Zabıta ekiplerinin gelmesiyle birlikte tezgahlarını toplatıp il sınırları dışına gittiler. Bu konuda Belediyemiz Zabıta birimine buradan teşekkür etmek istiyorum. Hiç bir talebimizi geri çevirmemişlerdir. Anında müdahale ederek gereken işlemleri yapmaktadırlar” dedi.

Kayıtlı olan, vergisini ödeyen, bütün hükümlülüklerini yerine getiren hiçbir esnafın ekmeğini korsan satıcıların yemesine izin vermeyeceklerini dile getiren Bostancı, “Hiç bir katkıları olmamasına rağmen bizlerin kayıtlı esnafının hakkı olan parayı alıp götürmesinler. Gelip Gümüşhane’nin parasını alıp götürmeye hiç kimsenin hakkı yoktur. Bu konuda sıkı takipteyiz. Bizim paramız Gümüşhane’de kalsın” ifadelerini kullandı.
Güncelleme Tarihi: 09 Mart 2016, 13:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER