Köse, BİK Genel Kurul Temsilciliğine atandı

Milli Savunma Üniversitesi, Alparslan Savunma Bilimleri Enstitüsü akademisyenlerinden Gümüşhaneli hemşehrimiz Prof.Dr. Osman Köse, Basın İlan Kurumu (BİK) Genel Kurul Temsilciliğine atandı.

Köse, BİK Genel Kurul Temsilciliğine atandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla bugünkü Resmi Gazetede yayımlanana kararnameyle yerel basının uzun süredir beklediği Basın İlan Kurumu Genel Kurulu temsilciliklerine atama gerçekleştirildi.

Atama kararına göre 12 kişilik listede Gümüşhaneli hemşehrimiz Prof.Dr. Osman Köse ile Fecir Alptekin, Saadet Oruç, Mehmet Akarca, Muhammet Mücahit Küçükyılmaz, Ahmet Arslan, Ebubekir Şahin, Edibe Sözen, Mehmet Emin Babacan, İsmail Çağlar, Kübra Güran Yiğitbaşı ve Zakir Avşar yer aldı.

Bir dönem Polis Akademisi Başkan Yardımcılığı görevlerini de yürüten tarih profesörü Prof.Dr. Köse, aktif olarak Milli Savunma Üniversitesi, Alparslan Savunma Bilimleri Enstitüsünde görev yapıyor, uluslararası Journal of History Studies (Uluslararası Tarih Araştırmaları) dergisinin sahibi ve baş editörlüğü görevini sürdürüyor.

Prof.Dr. Osman Köse kimdir?

1967 yılında Gümüşhane / Kürtün’de doğdu. İlkokulu Kürtün’de, Ortaokul ve Liseyi Samsun İmam-Hatip Lisesi’nde tamamladı. 1991 yılında Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Eğitim Fakültesi Tarih Bölümü’nden mezun oldu ve akabinde aynı bölümde Asistan olarak göreve başladı.

Yüksek Lisans ve Doktorayı Osmanlı son dönemi Türk-Rus ilişkileri üzerine aynı üniversitede tamamladı. Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Balıkesir Üniversitesi ve Sakarya Üniversitelerinde görevler yaptı. Başbakanlığa bağlı TİKA’nın görevlendirmesi ile Kazakistan Astana L.N. Gumilev Üniversitesi’nde 2 yıl misafir öğretim üyesi olarak çalıştı.  DAAD, TUBİTAK ve üniversite destekleri ile Almanya ve Amerika’da farklı tarihlerde değişik üniversitelerde araştırma projeleri kapsamında görevler aldı.

1997 yılında Doktorasını tamamladı. 2007 yılında Yeni ve Yakınçağ Tarihi alanında Doçent ve 2013 yılında da Profesör oldu. 2013 yılında, bir yıl süre ile Başbakanlıkta Yakın Dönem Tarih çalışmaları kapsamında görevlendirildi. Çalıştığı üniversitelerde çeşitli idari görevlerde bulundu.

2014 yılında Polis Akademisi’ne naklen geçti ve Güvenlik Bilimleri Fakültesi (GBF) Dekanı oldu. Polis Akademisi’nde Güvenlik Bilimleri Enstitüsü (GBE) Müdürlüğü, Polis Amirleri Eğitimi Merkezi (PAEM) Müdürlüğü, Polis Tarihi ve Kültürü Araştırmaları Merkezi Müdürlüğü ve Bilimsel Araştırmalar ve Etik Kurulu Başkanlığı görevlerinde bulundu. 

Milliyet Gazetesi, Denge Gazetesi, Gazetekamu ve Diriliş Postası gazetelerinde gündemi değerlendiren köşe yazıları yazdı.

Türkiye’de Akademik internet dergiciliği alanında da ilk çalışmaları yapan birisi olarak 12 yıl önce Tarih alanında saygın bir yeri olan History Studies Dergisi’ni kurdu ve halen onun editörlüğünü yürütmektedir.

Türk-Rus İlişkileri, Balkanlar, Kafkasya, Şehir tarihi, eşkıyalık, terör ve güvenlik üzerine akademik çalışmalarına devam etmektedir.

Yayınlanmış çok sayıda bilimsel kitap ve makaleleri bulunmaktadır

Farklı sivil toplum kuruluşlarında aktif görevler aldı ve yönetimlerinde bulundu. 

Kasım 2021 tarihinde Milli Savunma Üniversitesi’ne naklen atandı. Halen Milli Savunma Üniversitesi Alparslan Savunma Bilimleri Enstitüsü’nde Öğretim Üyesi olarak görevine devam etmektedir. 

Evli ve 3 çocuk babasıdır.

YORUM EKLE
YORUMLAR
Metin SEVİNDİK
Metin SEVİNDİK - 2 yıl Önce

Osman kardeşimizi tebrik ediyoruz.
Yeni görevinde başarılar diliyoruz...

Seyfi Karaman
Seyfi Karaman - 2 yıl Önce

Osman hemşerimizi tebrik eder yeni görevinde başarılar dilerim

Her görevinde Üstün başarılara izma atmış Sayın Pfr Dr Os Osman köseye Görevinde Türk milleti  Dahada En üstün Başarılar diliyorum
Her görevinde Üstün başarılara izma atmış Sayın Pfr Dr Os Osman köseye Görevinde Türk milleti Dahada En üstün Başarılar diliyorum - 2 yıl Önce

KEMAL KAYNAK

Şenel GÜZEL
Şenel GÜZEL - 2 yıl Önce

Hemşerimize basarilar diler kendisiyle ilcemiz adina gurur duydugumuzu bildiririz.

Şenol Altuntssi
Şenol Altuntssi - 2 yıl Önce

Sayın profesör doktor Osman Köse hocama saygılarımı sunarım bende bir Kurt unlu olarak başarılarının devamını dilerim. Sayın hocamızı ayrıca tebrik ederim.Allah yar ve yardımcısı olsun.

SIRADAKİ HABER