Köse KYK’dan kan bağışı

Köse’de Kredi ve Yurtlar Kurumu’na bağlı yurtlarda barınan öğrenciler ve personel Türk Kızılayı Kan Toplama aracında kan bağışında bulundu.

Köse KYK’dan kan bağışı

Köse’de Kredi ve Yurtlar Kurumu’na bağlı yurtlarda barınan öğrenciler ve personel Türk Kızılayı Kan Toplama aracında kan bağışında bulundu.

Kredi ve Yurtlar Kurumu Müdürü Mustafa İnci, yaptığı açıklamada, “Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü Gümüşhane Gençlik ve Spor il müdürlüğüne bağlı Köse Yurt Müdürlüğü’nde ‘Gönül Bağı’ etkinlikleri kapsamında kan bağışı kampanyası düzenlendik. Kampanyayı 2019- 2020 Eğitim Öğretim yılında iki defa düzenliyoruz. İlkini düzenledik ikincisini de yaklaşık üç ay sonra düzenlemek istiyoruz. Kan bağışı kampanyasına destek veren personellerimize ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum.” dedi. 

Soğuk hava koşullan nedeniyle kan stoklarının azaldığı bugünlerde Köse KYK Yurdu personeli ve öğrencilere ilgi ve alakaları için minnettar olduklarını kaydeden Gümüşhane Kızılay Kan Merkezi Sorumlu Hekimi Dr. Gülseren Oğuzhan Çıtlak, bağışlanan 1 ünite kanla 3 kişinin hayatının kurtarabileceğini belirterek tüm vatandaşları kan bağışı konusunda daha duyarlı olmaya çağırdı. 

18-65 yaş arası sağlıklı herkesin kan bağışında bulunabildiğini hatırlatan Çıtlak, "Kan ihtiyacı olduğunda telaşla kan aramak yerine Türk Kızılay'ına düzenli kan bağışında bulunulursa hastaların kan ihtiyacı daha rahat karşılanabilir. Kan kaynağı sadece insan olan bir tedavi aracıdır ve bağışçılardan temin edilmesinden başka alternatifi yoktur. Bu nedenle de kan bağışı büyük önem taşıyor. 18-65 yaş arası sağlıklı her birey kan bağışında bulunabilir. Yanlış bilinenin aksine birçok hastalık ve ilaç kan bağışına engel değil. Bağışlanan 1 ünite kanla 3 kişinin hayatı kurtarılır. Tüm vatandaşlarımızı kan bağışına davet ediyoruz" diye konuştu.
 

Haberin Kaynağı: Köse'nin Sesi Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER