Köse TBMM’de taziyelerini iletti

AK Parti Gümüşhane Milletvekili Av.Celalettin Köse, 2 gün arayla vefat eden Gümüşhane’nin mümtaz şahsiyetleri Lütfi Doğan Hoca ve Dr. Mustafa Çalık için TBMM’de taziyelerini iletti.

Köse TBMM’de taziyelerini iletti

4 Aralık tarihinde vefat eden Türkiye’nin yetiştirdiği ve tüm İslam aleminde saygınlığı olan önemli bir din alimi olan, İslami İlimleri Araştırma ve Yayma Vakfı (İSİLAY) mütevelli heyeti başkanı, 19, 20 ve 21. dönem Gümüşhane Milletvekili ve eski Diyanet İşleri Başkanı Lütfi Doğan ile 6 Aralık tarihinde kanser tedavisi gördüğü hastanede vefat eden Türkiye Günlüğü Dergisi Genel Yayın Yönetmeni, Gümüşhaneli tarihçi, yazar, siyaset bilimci Dr. Mustafa Çalık için TBMM’nin oturumunda gündem dışı söz alan Milletvekili Köse, bir konuşma yaptı.

Konuşmasında Türkiye’nin ve özellikle Gümüşhane’nin yetiştirdiği 2 müstesna insanı, saygıdeğer 2 hemşehrimizi kaybetmenin derin üzüntüsü içerisinde olduklarını kaydeden Köse, “Tek başlarına birer okul olan, Diyanet İşleri eski Başkanımız, 19,20 ve 21'inci Dönem Gümüşhane Milletvekilimiz, ülkemizin en önemli İslam alimlerinden, dava ve gönül adamı, ilmiyle, ameliyle ve duruşuyla birkaç nesle öncülük eden muhterem Lütfi Doğan Hocamıza ve Türk düşünce dünyasının en değerli isimlerinden, medeniyet değerlerimizden ve Anadolu irfanından asla ayrılmamış, dava, fikir ve cesur yürekli aksiyon adamı, yazar ve siyaset bilimci, Türkiye Günlüğü Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Çalık ağabeyimize Allah'tan rahmet diliyorum” ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE
YORUMLAR
Ekrem YILDIZ
Ekrem YILDIZ - 5 ay Önce

Lütfi DOĞAN ve Mustafa ÇALIK bu topraklardan çıkmış iki değerli şahsiyet.Mekanları cennet olsun.

Mehmet  Salih  YILMAZ.
Mehmet Salih YILMAZ. - 5 ay Önce

Saygı değer hocamıza ve Mustafa Çalık Beye Allah'tan rahmet diliyorum. Mekanları cennet olsun diyorum.

SIRADAKİ HABER