Köse’de Halk Toplantılarının durağı ‘Yuvacık’ oldu

Köse Kaymakamı Mustafa Duruk, ilçede bir ilki başlatarak her hafta Çarşamba günleri beraberinde ilçede görev yapan bütün kurum müdürleriyle birlikte köylerde halk toplantıları düzenliyor.

Köse’de Halk Toplantılarının durağı ‘Yuvacık’ oldu

Köse Kaymakamı Mustafa Duruk, ilçede bir ilki başlatarak her hafta Çarşamba günleri beraberinde ilçede görev yapan bütün kurum müdürleriyle birlikte köylerde halk toplantıları düzenliyor.

Geçtiğimiz hafta Salyazı’da düzenlenen halk toplantısının ardından bu haftaki toplantının durağı Yuvacık Köyü oldu.

Düzenlenen kahvaltılı halk toplantısında konuşan Köse Kaymakamı Mustafa Duruk, düzenledikleri bu toplantıların amacının köylerde yaşayan vatandaşların sorunlarını yerinde dinleyip gerekli çözümleri bulmak olduğunu söyledi.

Kaymakam Duruk, “Köyümüzde yaşayan vatandaşlarımızın dertlerini, sorunlarını yerinde tespit etmek ve gereken önlemleri almak adına bütün kurum müdürlerimizle birlikte vatandaşlarımızın karşısına çıktık. Yaptığımız halk toplantılarında vatandaşlarımızdan gelen talepleri tek tek not alıp çalışmalarını yapıyoruz. Yuvacık köyümüzde geçtiğimiz yıllarda mera arazisi olarak yazılan arazilerin hazineye devri yapılması konusunda bizlerden destek talep edildi. Bu konu çok zor bir konu. Fakat konu üzerinde hassasiyetle duracağız. Köy arazisinin genişlemesi köylülerimiz açısından önemli bir konu. Mera arazileri üzerine ev yapmak gibi lüks yok. Fakat bu araziler hazineye devredilebirse, yapılacak olan hazine arazisi satışlarında vatandaşlarım bu arazileri alıp ev ve ahır yapımında kullanabilirler.” dedi.

Köse Belediye Başkanı Şerif Aygün ise yaptığı konuşmada, “Kaymakamlığımızın çalışmalarını destek olmak adına Köse Belediyesi olarak elimizden ne gelirse köylerimiz için yapmaya hazırız. 8 yıldır hiçbir köyümüzü merkezimizden ayrı tutmadık. Biz Köse’mizi köylerimizle birlikte var sayıyoruz. Çalışmalarımızı da bu şekilde yapmaya çalışıyoruz. Bu güne kadar hiçbir vatandaşımızın makul olan isteğini geri çevirmedik, çevirmeyeceğiz de.” dedi.

Düzenlenen toplantı için Kaymakam Duruk’a teşekkür eden Yuvacık Köyü Muhtarı Muhammet Bulut, “İlçemizde ilk defa Kaymakam ve kurum müdürleri köyümüze gelerek halk toplantısı düzenledi. Başta Kaymakamımız Sayın Mustafa Duruk’a, Köse Belediye Başkanımız Sayın Şerif Aygün’e ve tüm müdürlerimize teşekkür ediyorum. Köyümüzle ilgili yapılmasını istediğimiz çalışmaları Sayın Kaymakamımıza belirttik. Bu çalışmaların yapılacağından da en ufak bir kuşkumuz yok” şeklinde konuştu.

Haberin Kaynağı: Kuşakkaya Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER