Köse’de mezuniyet coşkusu

Gümüşhane Üniversitesi, İrfan Can Köse Meslek Yüksekokulu 2021-2022 yılı akademik mezuniyet töreni coşkuyla gerçekleştirildi.

Köse’de mezuniyet coşkusu

İrfan Can Köse Meslek Yüksekokulu Kampüs alanında büyük bir coşkuyla gerçekleştirilen mezuniyet töreni öğrencilerin protokolü selamlayarak gerçekleştirdiği kortej yürüyüşünün ardından aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimizin anısına saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. 

Tebrik mesajlarının ardından okul birincisi Hukuk Bölümü Ceza İnfaz ve Güvenlik Hizmetleri Programı öğrencisi Eda Uysal’ın konuşmasının ardından söz alan Gümüşhane Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bayram Nazır, “Büyük bir sevinç ve gurur içerisindeyim. Bugün iki yıl boyunca Gümüşhane Üniversitesi bünyesinde öğretim süreçleri devam eden sevgili öğrencilerimizi mezun ediyoruz. Her bitiş bir başlangıçtır. Gençlerimize bu yeni hayatlarında başarılar diliyor, ülkemize ve milletimize büyük katkılar sağlayacaklarına hiç şüphesiz inanıyorum. Gençler, mezuniyetinizi tebrik ediyorum” dedi.

İrfan Can Köse Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Hasan Ayaydın ise “Bugün burada, güzel bir günde mezuniyet törenini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bildiğiniz gibi pandemide 2 dönem mezuniyeti kutlayamamıştık. Bu coşkuyu öğrencilerimizle yaşamamıştık. Bu yüzden mutluyuz, gururluyuz, heyecanlıyız. Önceleri sadece eğitim veren ve araştırma yapan üniversiteler varken, şimdi yerini eğitimi ve araştırmayı endüstri ile bütünleşik yapıda sürdüren, kamu ve özel sektörle işbirliği içerisinde olan, topluma fayda sağlayan ve katma değer üreten Yeni Nesil Üniversiteler aldı. Bizde bu hedefler doğrultusunda İrfan Can Köse Meslek Yüksekokulu olarak çalışmalarımıza devam ediyoruz” diye konuştu.

Konuşmasının devamında gençlere hitaben Yunus Emre’nin “İlim, ilim bilmektir, İlim kendin bilmektir. Sen kendini bilmezsen, bu nice okumaktır” sözlerini hatırlatan Ayaydın, “Kendinizi bilip nerden geldiğinizi unutmadan geleceğe emin adımlarla yürüyeceksiniz. Buna canı gönülden inanıyorum. Sevgili mezunlarımız, Mehmet Akif’in ifadesiyle “Sahipsiz vatanın batması haktır. Sen sahip çıkarsan bu vatan batmayacaktır.” İnanıyorum ki bu bilgi ve birikiminiz ile sahip olduğunuz vatanseverlik duygusu sayesinde çok güzel yerlere geleceksiniz. Vatanınıza en güzel şekilde sahip çıkacak ve hizmet edeceksiniz. Ülkemiz 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine sizlerin gayretleriyle ulaşacaktır. Bu hedef doğrultusunda çalışacağınıza inancım tamdır. Sevgili mezunlarımızı tek tek tebrik ediyor bundan sonraki hayatlarında başarılar diliyorum. Yolunuz bahtınız açık olsun, Allah yar ve yardımcınız olsun” ifadelerini kullandı.

Öğretim üyelerine ve velilere de seslenen Ayaydın, şunları söyledi: “Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum” övgüsüne mazhar olan değerli meslektaşlarım, bu şeref tablosunun en büyük mimarları sizlersiniz sizlere de teşekkür ediyorum. Bu ana gelene kadar türlü fedakârlıkta bulundukları için, her zaman evlatlarının maddi ve manevi destekçileri oldukları için evlatlarının bu mutlu günlerine eşlik ettikleri için minnettarım. Bu programın düzenlenmesinde gecesini gündüzüne katan hocalarımıza huzurlarınızda tek tek teşekkür ediyorum. Bizlerden desteğini esirgemeyen Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek hocamıza, maddi ve manevi katkılarıyla destek veren belediye başkanımıza ve kıymetli Can ailesine teşekkür ediyorum.”

Meslek Yüksekokulunun bağışçısı olan Can Grup Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Can’ın konuşmasının ardından, Kurtuluş Güner’in eşsiz müzik ziyafetiyle devam eden mezuniyet töreni, öğrenciler tarafından sergilenen Zeybek Gösterisi sonrası Üniversitenin Karadeniz Bölge birincisi olan Halk Oyunları Ekibinin gösterisiyle sürdü. 

Görsel şölen sonrası Meslek Yüksekokulunda ve bölümlerinde dereceye giren öğrencilere plaket ve başarı belgeleri, akademik ve idari alanda gösterdikleri üstün çaba ve gayretlerinden dolayı akademik personellere başarı ödülleri takdim edildikten sonra 1. Akademi, Kültür, Sanat ve Spor Şenlikleri kapsamında gerçekleştirilen turnuvalarda birincilik kazananlara madalyaları ve kupaları verildi. 

Mezun öğrencilere bölüm hocaları tarafından mezuniyet belgelerinin verilmesi sonrası Mezuniyet Yemini okundu ve kepler geri sayımla birlikte coşkuyla gökyüzüne fırlatıldı. Tam o sırada mezunlar için hazırlanan özel gün zarfları öğrencilerimize dağıtıldı.

Tören “Lojistik Köy Sergisi”nin protokol üyeleri tarafından gezimi sonrası sona erdi.

Mezuniyet törenine Köse İlçe Kaymakamı Bilal Göksun, Köse İlçe Belediye Başkanı Turgay Kesler, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Tarık Tarkan Kocagöz, SGK Gümüşhane İl Müdürü Eyyüp İslamoğlu, KOSGEB Gümüşhane İl Müdürü Harun Sakarya, Köse İlçe Jandarma Komutanı Adem Aydan, Köse İlçe Emniyet Amiri Baki Yılmaz, Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Akçay, Rektör Yardımcısı Prof. Dr.  Bayram Nazır, Genel Sekreter Yardımcısı V.  Mehmet Atalay, Gümüşhane İİBF Dekanı Nihat Yılmaz, Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr.  Hasan Ayaydın, Milliyetçi Hareket Partisi Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Musa Küçük, Gümüşhane İİBF Öğretim Üyeleri, Can Grup Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Can, Köse ilçe protokol üyeleri, öğretim elemanları, öğrenciler ve aileleri katıldı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER