Köse’deki tüm muhtarlara aile okulu kursu

Gümüşhane’nin Köse ilçesinde Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından tüm köy ve mahalle muhtarlarına aile okulu kursu verildi.

Köse’deki tüm muhtarlara aile okulu kursu

Konuyla ilgili bilgi veren Köse Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Talat Asan, kursa 14 köy muhtarı ve 5 mahalle muhtarı olmak üzere toplam 19 muhtarın katıldığını söyledi.

Asan, ilçede görevli tüm muhtarların kurs aracılığıyla Sosyal ve Duygusal Beceri Gelişimi, Aile İçi İletişim Becerileri, Akran İlişkileri, Bilinçli ve Güvenli Teknoloji Kullanma, Çatışma ve Stres Yönetimi, Bağımlılık, Ahlaki Gelişim ve Sağlıklı Beslenme ve Fiziksel Aktivite konularda bilgi sahibi olduklarını kaydetti.

Aile Okulu alanında daha önce yapılan kurslara da değinen Asan, Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğünce yapılması istenen “Aile Okulu’’ alanında 6 adet “Aile Okulu Eğitici Eğitimi” kursuna 34 bayan -23 Erkek toplam 57 öğretmenin katılarak belge aldığını, daha sonra belge alan öğretmenlerle ilçede bulunan tüm okullarda ve Salyazı Köy Yaşam Merkezinde olmak üzere toplam 28 Adet “Aile Okulu Veli Eğitimleri’’ yapıldığını ve bu kurslara da 237 bayan-182 erkek toplamda 419 veli katıldığını söyledi.

Kurs vesilesi ile muhtarlarla bir kez daha bir araya geldiklerini belirten Asan, kurumla ilgili güncel konularda özellikle Köy Yaşam Merkezleri hakkında bilgi verildiğini, köylerde nelerin yapılabileceği anlatarak muhtarların taleplerinin alındığını ve çeşitli konularda istişareler yapıldığını sözlerine ekledi.

Köse ilçesinin köy ve mahalle muhtarları da yapılan programlardan memnuniyetlerini belirterek yetkililere teşekkür etti. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER