Köse’den kadro talebi

Hak-İş İl Başkanı ve Hizmet-İş İl Temsilcisi Yaşar Köse, ülke genelinde olduğu gibi Gümüşhane ve ilçelerinde de Belediye şirketlerinde ve diğer kamu kurumlarında çalışan isçilerin kadroya alınma talebini yineledi.

Köse’den kadro talebi

TBMM’de 6772 sayılı kanuna işçilerin de ilave edilmesi çabası içerisinde olduklarını kaydeden Köse, “6772 dahil edilince yılda 52 gün tediye hakkı kazanılacak, yılda şuan itibariyle 18 bin lira bu da isçi ve emekçi kardeşlerimizin maaşlarında artış demektir. Gümüşhane merkez ve ilçe belediyelerde yaklaşık 800 çalışan işi bu düzenlemeden faydalanacaktır. Türkiye geneli bu sayı 400 bin civarındadır. Biz Hizmet-İş sendikası olarak isçi kardeşlerimizi kadrolu isçi statüsüne kavuşana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada “işçilerimizi memnun edecek çalışma yapıyoruz” sözlerinin kendilerini çok umutlandırdığını ifade eden Köse, “90 bin KİT’lerde çalışan bulunuyor. Bizlerde 400 bin belediye şirketlerde çalışanlar olarak 6772 sayılı kanuna tabi olmak istiyoruz. Yani tam kadro talebinde bulunuyoruz. Biz diyoruz ki büyük devrimleri büyük liderler yapar, büyük liderler tamamlar. Kamunun işini kamunun işçisi yapsın, iş barışı, huzuru ve adaleti için devlette şirket olmaz diyoruz. Kapsam dişi bıraktıklarınız size küsmedi, işini yaptı, şimdi sıra sizde. Aynı çatı altında devam eden adaletsizlik son bulsun” diye konuştu.

Tam kadro ile birlikte vergi dilimlerinin düşürülmesi, zorunlu emekliliğin kaldırılması için talepleri ilettiklerini ifade eden Köse, “Bizlerde altın kalpli insanların şehri Gümüşhane’den bir kez daha yüksek sesle söylüyoruz. Tam kadro talebimizi yeniliyoruz. Talep işçiden gelince buna sessiz kalamayız der Sayın Cumhurbaşkanımız. Ben inanıyorum sahada en ağır işi yapan işçi kardeşlerimizin bu haklı talebine sessiz kalmayacaktır. Sesimize kulak verip mağduriyeti ortadan kaldıracağına inancım tamdır. Kıymetli Cumhurbaşkanımız 400 bin çalışanı, özveri ile çalışan emekçileri mağdur etmeyecektir. Hep birlikte başaracağımıza inanıyorum” ifadelerini kullandı.
 

Güncelleme Tarihi: 01 Kasım 2022, 15:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER