Köse’den TYP teşekkürü

AK Parti Gümüşhane İl Başkanı Av. Celalettin Köse, Türkiye İş Kurumu’nun (İŞKUR) Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında Gümüşhane genelinde istihdam edeceği 225 kişinin noter huzurunda çekilecek kura yöntemiyle belirleneceğini söyledi.

Köse’den TYP teşekkürü

Yaptığı açıklamada Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı resmi okulların temizliğinin yapılması amacıyla Gümüşhane’ye 225 kişilik kontenjan verildiğini kaydeden Köse, “İlimizde faaliyetine devam eden tüm okulların temizliği Toplum Yararına Program kapsamında 4,5 ay süreyle programa katılan kişiler tarafından yapılacaktır. Öğrencilerimizin eğitim ve öğretimlerine sorunsuz devam etmelerinde temizliğin önemi çok büyüktür. Okullarımızda temiz bir ortamın hazırlanması öğrenci ve öğretmenlerimizin eğitim öğretim hayatlarına hijyenik bir ortamda devam etmelerinin sağlanması amacıyla 225 kişilik kontenjanın ilimize, öğrencilerimize, eğitimcilerimize, velilerimize ve bu programa katılarak okulların temizliğini sağlayacak kardeşlerimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Programda istihdam edilecek kişilerin noter huzurunda çekilecek kura yöntemi ile belirleneceğini kaydeden Başkan Köse, “Bu kontenjanların ilimize verilmesinde bundan önceki yıllarda olduğu gibi bu yılda desteğini her zaman yanımızda gördüğümüz Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Sayın Vedat Bilgin’e, Milletvekillerimiz Sayın Hacı Osman Akgül ve Sayın Cihan Pektaş’a teşekkürlerimizi sunuyoruz” diye konuştu.

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) tarafından düzenlenen Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında Gümüşhane İl Milli Eğitim Müdürlüğüne ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerine Bakım, Onarım, Temizlik ve Salgınla Mücadele uygulama alanlı mesleğinde 4,5 ay süreli toplamda 225 kişilik ödenek sağlandı. Başvuruların 24 Ağustos -28 Ağustos 2022  tarihleri arasında https://esube.iskur.gov.tr üzerinden ve ALO 170 iletişim hattı üzerinden online olarak yapılacağı programın 5 Eylül 2022- 19 Ocak 2023 tarihleri arasında uygulanacak.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER