Köse’nin İYİ projesi

Gümüşhane’nin Köse ilçesi Belediye Başkanlığı tarafından hazırlanarak uygulanmaya konulan 2İ, 1Y (İYİ) projesi için toplantı yapıldı.

Köse’nin İYİ projesi
HABERİN GALERİSİ
Köse’nin İYİ projesi

Köse’nin İYİ projesi

Gümüşhane’nin Köse ilçesi Belediye Başkanlığı tarafından hazırlanarak uygulanmaya konulan 2İ, 1Y (İYİ) projesi için toplantı yapıldı.

AB katılım öncesi mali yardımı kapsamında uygulamaya konulan Mesleki ve Teknik Eğitimin Kalitesinin Geliştirilmesi Projesi (METEK) kapsamında yaklaşık 150 bin avro hibe bedelli projenin toplantısı Çok Programlı Lise konferans salonunda gerçekleştirildi.

Toplantıya Belediye Başkanı Şerif Aygün, proje görevlileri, ilçe milli eğitim müdürlüğü yetkilileri ve öğrenci velileri katıldı.

2İ (İnsan ve ilim) ve 1Y (Yükseköğrenim) ile simgelenen ve İYİ olarak adlandırılan proje ile Milli Eğitim Bakanlığı ortaklığında Köse’deki meslek liselerine uygun bölümler, modüller hazırladıklarını belirten Belediye Başkanı Şerif Aygün, proje ortaklarının Köse İrfan Can Meslek yüksek Okulu ve Halk Eğitim Müdürlüğü olduğunu söyledi.

Geçtiğimiz Eylül ayında başlayan projenin 31 Ağustos tarihinde sona ereceğini kaydeden Aygün, projenin Türkiye’de kabul edilen 2 projeden birisi olduğunu, hedeflerini gerçekleştirmeleri halinde de Türkiye’de bir ilki gerçekleştirmiş olacaklarını ifade etti.

Proje kapsamında liseler için üç müfredat geliştirdiklerini, bunlardan 2 tanesinin organik tarım ve hayvan sağlığı, birinin de lojistik olduğunu dile getiren Aygün, Bakanlığın uygun görmesi halinde Köse’de ki meslek lisesinden mezun olan öğrencilerin sınavsız geçiş sayesinde ilçede bulunan yüksekokulun bölümlerine sınavsız geçebileceğini söyledi.

Aygün, projede kız çocuklarını önemsediklerini, eğer proje başarılı olursa ilçeden ayrılmadan yükseköğretim hayatlarına devam edebileceklerini dile getirdi.

Proje koordinatörü Dursun Ali Emir ise çok değişik kesimlerden görüş alınarak Organik Tarım ve Hayvan Sağlığı alanlarında eğitim müfredatı geliştirdiklerini, Lojistik Hizmetleri bölümü için yüksek okulla eşleme yapmayı hedeflediklerini söyledi.

Emir, proje faaliyetlerine katılan öğrencilere gezi düzenleyeceklerini, bu gezinin öğrencilerin isteğine uygun olarak Çanakkale'ye yapılması için gerekli çalışmaları yaptıklarını ve projenin Köse Belediyesinin sahipliğinde Köse İrfan Can Meslek yüksek Okulu ve Halk Eğitim Müdürlüğü’nün ortaklığı ile yürütüldüğünü söyledi. 

Öğrenci velileri projede belirlenen bölümlerin Köse için isabetli seçildiği konusunda memnuniyetlerini ifade ettiği toplantı kalem, bloknot gibi promosyon ürünlerinin dağıtılmasının ardından kokteyl ile son buldu.
Güncelleme Tarihi: 16 Mart 2015, 22:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER