Kostan Dağı Geçit Vermiyor

Gümüşhane’nin merkeze bağlı Yağmurdere vadisine ulaşımı sağlayan karayolunda bulunan 2 bin 280 metredeki Kostan Dağı geçidi tipi nedeniyle sık sık ulaşıma kapanıyor.

Gümüşhane’nin merkeze bağlı Yağmurdere vadisine ulaşımı sağlayan karayolunda bulunan 2 bin 280 metredeki Kostan Dağı geçidi tipi nedeniyle sık sık ulaşıma kapanıyor.

Vadide yer alan 18 köyde oy kullanmak için yola çıkanlar Kostan Dağı geçidinde tipi sürprizi ile karşılaştı. Kar yağışının fazla olmamasına rağmen çok kuvvetli tipinin olduğu bölgede araçlarıyla mahsur kalan çok sayıda araç İl Özel İdaresi, Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ile Karayollarına bağlı ekipler tarafından kurtarıldı.

Vatandaşların Kostan Dağında kaldığını mahsur kaldığı haberini alan İHA ve TRT muhabirleri ise özel araçlarıyla gittikleri bölgede yolun 10 dakika önce açılmasına rağmen zirveye ulaşamadı.

Araç yerine yürüme gidip olay yerini görüntülemek isteyen muhabirler, 20 metre yürüdükten sonra şiddetli tipi ve aşırı soğuk nedeniyle araçlarına geri dönmek zorunda kaldı.

TRT Gümüşhane Muhabiri Hüseyin Özgün, vadide yer alan 18 köyün Gümüşhane ile bağlantısını sağlayan karayolunu hem köylere gitmek hem de köylerden gelmek için kullanan vatandaşların mahsur kaldığını duyunca bölgeye geldiklerini belirterek, oldukça şiddetli bir tipiyle karşılaştıklarını söyledi.

Kendilerinin de olay yerine tam ulaşamadan yol kenarında mahsur kalmış araçları çekmek zorunda kaldıklarını dile getiren Özgün, ulaşımda yaşanan zorlukların fazla kardan değil de şiddetli tipiden kaynaklandığını dile getirdi.

Araçtan inip 20 metre yürüyebildiklerini, hemen geri dönmek zorunda kaldıklarını kaydeden Özgün, Karayolları ekiplerinin geçitte aracının bulunduğunu da sözlerine ekledi.
Güncelleme Tarihi: 30 Mart 2014, 16:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER