Köy okulları tekrar açılarak yaşam merkezlerine dönüşüyor

Gümüşhane’de 2022-2023 eğitim öğretim yılından itibaren kapalı köy okulları tekrar açılarak yaşam merkezlerine dönüştürülecek.

Köy okulları tekrar açılarak yaşam merkezlerine dönüşüyor

İl Milli Eğitim Müdürü Miraç Sünnetci başkanlığında Merkez Halk Eğitim Merkezi salonunda 45 Köy muhtarının katılımıyla toplantı gerçekleştirildi.

Toplantıda konuşan Sünnetci, “İlk adım olarak artık 2022-2023 eğitim öğretim yılında köy okullarının ilkokul olarak hizmet verebilmesiyle ilgili Bakanlığımız yönetmelik değişikliğini gerçekleştirdi. Bizlerde köy okullarımızın binalarını tekrar hayata kazandırma, köy yaşam merkezine dönüştürmeyle ilgili harekete geçtik ve gerekli çalışmalara başladık. Önümüzdeki eğitim öğretim yılında ihtiyaç olan tüm noktalarda köy okullarımız, ilkokul olarak hizmet verecekler. Bu kapsamda velilerimizin istemeleri halinde ilkokul ve okulöncesi anasınıfı açacağız” dedi.

Toplantıya katılan muhtarları köylerde bulunan okul binaları ve sosyal alanların eğitim öğretime hazırlanması için İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği içinde çalışacaklarını ve öğrenciler için her fedakarlıkta bulunacaklarını ifade etti.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER