Köy okullarında ders zili yeniden çalacak

Milli Eğitim Bakanlığı’nın kapalı köy okullarının yeniden eğitime açılmasıyla ilgili yaptığı yönetmelik değişikliğinin ardından Gümüşhane’de de çalışmalara başlandı. Velilerin talebi doğrultusunda köy okulları yeniden eğitime açılacak.

Köy okullarında ders zili yeniden çalacak

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in “İlk adım olarak artık 2022-2023 eğitim öğretim yılında köy okullarının ilkokul olarak hizmet verebilmesiyle ilgili yönetmelik değişikliğini gerçekleştirdik. Önümüzdeki eğitim öğretim yılında ihtiyaç olan tüm noktalarda köy okullarımız, ilköğretim okulu olarak hizmet verebilecek” ifadelerinin ardından konunun detayları ortaya çıkmaya başladı.

Velilerin talebi ve Milli Eğitim Müdürlüğünün incelemelerinin ardından önümüzdeki eğitim öğretim yılında açılacak köy okullarının ilki merkeze bağlı Övündü ve Yağmurdere köyleri oldu. Buralarda taşımalı sistemle gerçekleştirilen ilköğretim faaliyetleri önümüzdeki yıl köylerde gerçekleşecek.

Talep olması halinde köylerde fiziki şartları uygun olmayan eski okullar Milli Eğitim Bakanlığı’nın vereceği destekle uygun hale getirip eğitim öğretime hazır hale getirecek. 

Bakanlığın "Temel Eğitimde 10 Bin Okul Projesi" ile yıllar sonra köy okullarında yeniden ders zili çalacak ve çocuklar evlerine en yakın ilkokula gidecek.

YORUM EKLE
YORUMLAR
yusu
yusu - 2 yıl Önce

Köy okullarında ara ver,ilen Eğitim ve öğretimin olası olumsuzluklar gerçeğe dönüşünce yarinde tedbir olarak ekle alınan konu desteklenmelidiri. köylerim,zde istiklal marşına Bayrağa ahasret kalan yurttaşların aşırı biçimde bu projeyi destekledikleribilinen gerçeklerdendir. Ben çok heyacan duydum. öğretmnensiiz okullara bendeniz ve benim gibi düşünenler gönüllü olarak çalışacağız. GümüşhNME mİLLİ eĞİTİM mİDİRİ SAIN sÜNNETÇ,İ ,Ç,İNDE İYİ BİR HİZMET OLACAKTIR. m. dÖRTKONAK KÖYÜ OKULU UFAK BİR ONARIMLA 5 SINIFLI HALE KETİRİLİR yILLAR ÖNCE eDİRE mOKSUFA mANASTIR VE KARAMUSTAFA KÖYLERİNE HİZMET VEREN BU OKUL ŞİMDİLERDE TAŞIMA İLE ÇOK DAHA KONFORLU BİR HİZMET VEREBİLİR. vE EDİNDASN SÖZ ETTİĞİM KÖYLERDEDE ETKİNLİK GÖSTEREREK gELECEĞE İYİ BİR GENÇLİK YETİŞTİREBİLİRİZ. TABİİ HEP BİRLİKTEÇ. bEN BAKANIN BU PROJESİŞNİ GÖNÜLDEN DESTEKLİYORUM...

SIRADAKİ HABER