'Köylerimiz Şantiyeye Döndü'

Gümüşhane Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği Başkanı Ekrem Sebat Turan, köylerin adeta şantiyeye döndüğünü belirterek, 2013 yılı çalışmalarından dolayı İl Özel İdaresi ve Köylere Hizmet Götürme Birliğine teşekkür etti.

'Köylerimiz Şantiyeye Döndü'
Gümüşhane Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği Başkanı Ekrem Sebat Turan, köylerin adeta şantiyeye döndüğünü belirterek, 2013 yılı çalışmalarından dolayı İl Özel İdaresi ve Köylere Hizmet Götürme Birliğine teşekkür etti.

Yaptığı açıklamada, 2013 yılı iş sezonunun birkaç gün önce sona erdiğini hatırlatan Turan, köy halkı ve muhtarların sorunlarının azaldığını ve işlerin organize bir şekilde yapıldığını belirterek köylerde yeni işler yapıldığı gibi çok eski tarihlerde yapılmış ve kullanılmaz haldeki tesislerde de onarım ve yenileme çalışmaları yapıldığını söyledi.

Yapılan çalışmalarla zaman ve para israfının asgariye indirildiğini dile getiren Turan, KÖYDES sayesinde köylerin ve muhtarların yüzünün güldüğünü belirterek, “Proje yapımında Etüt Proje birimi elinden geleni yapmasına rağmen, gecikmeler olmuştur. Personel yetersizliği nedeni ile gecikmiş olduğuna şahit olduk. Bu problemde aşılmış olsa idi kışa kalmadan köylerimizde çok işler daha bu yıl yapılabilecekti. İnşallah önümüzdeki yıl bu ihtiyaçta çözümlenmiş olur. İl Özel İdaresi personelinin işlerin yetişmesi için hafta sonu dahi çalışmalarına şahit olduk. Bu çalışma azmi hepimizi memnun etmiştir.” dedi.

Köylerde geçtiğimiz yıl başlatılan ve bu yıl araç alımı ile tüm köylerde hizmete başlayan çöp toplama işinin ise köyde yaşayan vatandaşları rahatlattığını kaydeden Turan, “Geçtiğimiz yıl iş kur aracılığı ile birçok köyümüzde temizlik işleri köyden birilerine ücret ile yaptırılmıştı. Bu çalışma da güzel sonuç vermişti. İş-kur'a teşekkür ederiz. Bir yıl sürdü ve devam etmedi. Köylerimizde çöp konteyneri azda olsa bu sene dağıtılmaya başlanmıştı. Kalan yerleşim yerlerine de dağıtılacağını ve yetersiz olan araç sayısının da arttırılacağının açıklanması memnunluk vericidir.  Köylerimizin temiz kalması için çaba gösteren Köy muhtarlarımıza, ödenek çıkması noktasında emek sarf eden Valimize, Milletvekillerine, Vali Yardımcılarına, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri ve personeline, Köylere Hizmet Götürme Birliği üyelerine teşekkür ederim. Köy ve Mahallelerimiz temiz oldukça derelerimiz ve Harşit Çayımız da temiz oluyor. Dolayısıyla da barajlarımız temiz oluyor.” diye konuştu.
Güncelleme Tarihi: 22 Kasım 2013, 10:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER