Koza'nın 400 Kişilik Yurdunun Temeli Atıldı

Gümüşhane’de Koza Altın İşletmeleri A.Ş tarafından yaptırılacak olan yükseköğretim öğrenci yurdunun temeli atıldı.

Koza'nın 400 Kişilik Yurdunun Temeli Atıldı
Gümüşhane’de Koza Altın İşletmeleri A.Ş tarafından yaptırılacak olan yükseköğretim öğrenci yurdunun temeli atıldı.

Bağlarbaşı mahallesinde düzenlenen temel atma törenine, Gümüşhane Valisi Dr. Yusuf Mayda, Gümüşhane Belediye Başkanı Mustafa Canlı, Koza Altın İşletmeleri Mastra Altın Madeni İşletme Müdürü Ferudun Akyol, kurum amirleri, siyasi parti başkanları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve davetliler katıldı.

“İstiyoruz ki ilimiz bir kültür-eğitim kenti olsun”

Temel atma töreninde konuşan Gümüşhane Valisi Dr. Yusuf Mayda, “Bugün güzel bir gurur ve iftihar tablosunu her birlikte yaşıyoruz. Eğitim, ülkenin kalkınmasında en önemli etken çocuklarımızın en iyi eğitilmesi bu anlamda önem taşıyor. Tabii Devletimiz bu yatırımları yapıyor. Üniversite yapıldı, geçtiğimiz günlerde bir yurdun ihalesi ve Özel İdare olarak Tedaş’dan devraldığımız binayı Kredi Yurtlar kurumuna devrettik 500 kişilik bir öğrenci yurdu yapılıyor. Devletin bu işleri tek başına götürmesi de istediğimiz süreç sağlamadığı için sivil inisiyatifi, sivil girişimi bu yönüyle teşvik ediyoruz alkışlıyoruz destekliyoruz ve yatırımlarını devam etmelerini bekliyoruz. İstiyoruz ki ilimiz bir kültür-eğitim kenti olsun. Koza Madenciliğe teşekkür ediyorum bu şekilde her türlü hayırlı hizmetlere katkıları oluyor devamını diliyorum.” dedi.

Gümüşhane Belediye Başkanı Mustafa Canlı ise Koza altın işletmelerinin yapmış olduğu yatırımlarından dolayı tebrik ederek, “Koza altın  hem yatırım yapıyor hem de Gümüşhane’ye katkılar sağlıyor. Bu tip yurtların açılışı ilimize nitelik kazandırıyor. Öğrencinin de belli bir noktaya gelmesinde katkı sağlayacak özellikle dışarıdan balkıdığında yurt yoktur trendinide kıracaktır. Neticede ilimizin gelişmesine katkı sağlayacaktır. Biz Gümüşhaneli olarak herkesi seviyoruz ancak Gümüşhane’yi seveni daha çok seviyoruz.” diye konuştu.

Mastra Altın Madeni İşletme Müdürü Ferudun Akyol ise Gümüşhane Üniversitenin kuruluşu ile günümüze kadar geçen kısa bir sürede göstermiş olduğu büyüme hızının beraberinde üniversite öğrencilerinin barınma ihtiyacının da artığını belirterek, “Koza Altın A.Ş olarak geleceğin teminatı olan gençlere yapılacak olan öğrenci yurdu vasıtasıyla öğrenim yıllarında daha rahat üstün standartlarda ve huzurlu yaşam alanları sunmayı hedeflediklerini ifade eden Akyol’ Gümüşhane’mizin artan ihtiyaçlarına bir nebze olsun cevap verebilmeye yönelik inşa etmeyi planladığımız Öğrenci yurdunun hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından açılış kurdelesi kesildi ve daha sonra protokol üyeleri tarafından yurdun temeline ilk harcı döken butona basıldı.

YURT:
7 bin 800 metrekare kapalı alana sahip olacak yurt 2 kat bodrum, 2 kat idari ve 6 kat yatakhane olmak üzere toplam 10 kat olarak inşa edilecek. Yurdun öğrenci kapasitesi 392 olarak projelendirildi. Yurtta yemekhane, kafeterya, 2 adet çok amaçlı salon, fitness salonu, aynalı salon, revir, kütüphane ve idari ofislerde bulunacak.
Güncelleme Tarihi: 20 Mayıs 2012, 21:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER