'Koza'nın satış yada devir söz konusu değil'

Koza Altın İşletmeleri Mastra Altın Madeni yetkilileri, yeni yıl nedeniyle Gümüşhane basınıyla yemekli toplantıda bir araya geldi.

'Koza'nın satış yada devir söz konusu değil'
Koza Altın İşletmeleri Mastra Altın Madeni yetkilileri, yeni yıl nedeniyle Gümüşhane basınıyla yemekli toplantıda bir araya geldi.

Özdenoğlu konağında gerçekleştirilen programa Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yusuf Sadık, Mastra Altın Madeni İşletme Müdürü Ahmet Deniz, Müdür Yardımcısı Fazlı Atak, Halkla İlişkiler Müdürü Nuri Doğru ile medya mensupları katıldı.

Toplantıda işletmenin son durumu ve geleceği hakkında gazetecilerin sorularını cevaplandıran Demir, şirket politikası olarak Demirkaynak köyünde bulunan Mastra Altın Madeninin satış yada devrinin söz konusu olmadığını söyledi.

TÜRKİYE’DE MADENCİLİĞİN SIKINTISI HAZİRAN 2012’DE BAŞLADI

Kamuoyunda patlatma izinleri nedeniyle işletmenin durdurulduğuna dair alı oluştuğuna dair soruyu cevaplandıran Demir, “Biz sadece bir tane değil, birçok çok ruhsat bekliyoruz. Bizim sıkıntımızın başlangıcı 17 Aralık değil, madenciliğin sıkıntısının başlangıcı 2012 yılının Haziran ayıdır. Bu ayda orman izinlerinin Başbakanlığa bağlanmasıyla beraber sektörün tamamı sıkıntıya girdi. Bizim o tarihten beri bekleyen orman iznimiz var. Madencilik yer seçimi yapılabilecek bir meslek değil. Maden neredeyse orada yapmak zorundayız.” dedi.

“PATLAYICI İZNİ VERİLSE BİLE SADECE YER ALTININ BELLİ BİR BÖLÜMÜ FAALİYETE GEÇER”

Mastra’nın 1,5 yıl önce ki gibi tam kapasite çalıştığı döneme dönebilmesi için izinlerin tamamının çıkması gerektiğinin altını çizen Demir, patlayıcı ruhsatı alınsa bile tesisin faaliyete geçemeyeceğini yalnızca yer altının belli bir bölümünün faaliyete başlayabileceğini belirterek böyle bir durumda 100’e yakın işçinin daha işbaşı yapabileceğini kaydetti.

“İZİNLER VERİLİRSE 1,5 YIL DAHA RAHATLIKLA ÇALIŞIRIZ”

Patlatma izinleriyle ilgili Valilik hakkında idari mahkemeye dava açtıklarını ifade eden Demir, Kamuyu Aydınlatma Platformuna (KAP) izinlerin verilmemesi ve sektörün zorlaşan koşulları nedeniyle Şubat ayı sonunda faaliyetleri durduracaklarına dair bilgi verildiğini belirterek, bütün izinlerin verilmesi halinde geliştirme sondajlarının devamıyla birlikte 1,5 yıl daha rahatlıkla sahada çalışabileceklerini söyledi.

“MADENİN SATIŞI YADA DEVRİ SÖZ KONUSU DEĞİL”

İzinlerle ilgili ilgili yerlerden “şu eksikleriniz var” diye bir geri bildirim de olmadığını belirten Demir, “Bizim buradaki rezervimiz henüz bitti demiyoruz. Gümüşhane’de 10-12 tane arama sahası ruhsatımız var. Orman izinlerinde çıkan problemlerden dolayı arama yapamıyoruz. Buralardan da birşeyler çıkma potansiyeli var. Elimizde ekonomik olmayan stok cevherimiz de var. Madenin devri yada satışı söz konusu değil.”  dedi.

Basında yer alan 10 milyon liralık vurgunla ilgili Koza Altın işletmelerine gelen herhangi bir ödeme emri ve “bunu eksik yapmışsınız” şeklinde bir beyan olmadığının altını çizen Demir, Mastra’da üretimin başlamasından beri Gümüşhane’den yıllık ortalama 30 milyon liralık ürün ve hizmet alımı gerçekleştirdiklerini de sözlerine ekledi.
Güncelleme Tarihi: 24 Aralık 2014, 10:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER