Kulaksız'dan Sanatçıya Vefa

İşadamı Hasan Kulaksız’dan Gümüşhaneli fotoğraf sanatçısı Mustafa Zengin’e vefa örneği.

Kulaksız'dan Sanatçıya Vefa
“Gümüşhane’nin Örnek Köyü Yukarı Kulaca Projesi” kapsamında yaptığı çalışmalar ve Gümüşhane’de yaptığı hayır işleri ile gündemde olan Necipoğulları Beton Elemanları Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Kulaksız, Gümüşhaneli fotoğraf sanatçısı Mustafa Zengin’in çektiği Gümüşhane fotoğrafını sosyal medyada paylaştıktan sonra fotoğrafın yoğun ilgi görmesi üzerine büyük bir vefa örneği göstererek fotoğrafçı Zengin’e yeni ve daha özellikli bir fotoğraf makinesi lensi hediye etti.

GÜMÜŞHANE’MİZ REKOR KIRDI

Gümüşhane’li fotoğraf sanatçısı Mustafa Zengin’in çekmiş olduğu Gümüşhane fotoğrafını sosyal paylaşım sitesi olan Facebook’taki hesabında paylaşan İşadamı Hasan KULAKSIZ, fotoğrafı paylaştıktan sonra fotoğrafa gelen beğeni, yorum ve tıklama rekorundan sonra bu fotoğrafı çeken Mustafa Zengin’e destek olmak üzere harekete geçti. Gümüşhaneli olan herkesin memleketine hizmet etmesi gerektiğini söyleyen Hasan Kulaksız; “Daha önceden yaptığımız çalışmalar ile Konya’dan KON TV yayın aracını Gümüşhane’mize getirerek 4 bölümlük bir tanıtım programı yaptırdık. Bu programı KON TV kanalında GEZEN BİLİR programında yayınlattık. Bu sayede Gümüşhane’mizin tanıtımına bir nebze olsun katkıda bulunabildiysek ne mutlu bize. Bu programların videolarını sosyal medya hesabımda paylaştığımızda büyük bir ilgi gördü. Mustafa Bey’in nice zorluklarla çekmiş olduğu Gümüşhane fotoğrafını çok beğeniyordum ve bu fotoğrafın da ilgi göreceğini düşündüm. Ardından bu fotoğrafı Gümüşhane’mize duygularımı ifade eden bir dörtlük ile birlikte sosyal medya hesaplarımda paylaşarak hem gurbette yaşayan hemşerilerimizin biraz olsun memleket hasretlerini gidermek hem de Gümüşhane’mizin tanıtımına katkıda bulunmak istedim. Fotoğrafa Facebook hesabımda 6’bine yakın beğeni, 100’e yakın paylaşım yapıldı ve bu güzel fotoğraf 300 bini aşkın kişi tarafından görüldü. Böylesine yoğun ilgi gösterilen bu güzel fotoğrafı çeken Mustafa Bey güzel Gümüşhane’mizin tanıtımına çok önemli bir katkı sağlamış ve bu fotoğrafı çekmekle memleketimize çok güzel bir hizmet yapmıştır.” dedi.

KULAKSIZ: “BU GÜZEL ÇALIŞMAYI İLÇELERİMİZ İÇİN DE İSTEDİK”

Sanata ve sanatçıya değer verilmesi gerektiğini vurgulayan Kulaksız, “Mustafa Bey’in bu fotoğrafı çekebilmek için çok büyük emekler vermiş olduğunu düşünüyorum. Bunun için icra ettiği güzel sanatı ve bu emekleri ile ilimize vermiş olduğu hizmetinin karşılığında Mustafa Bey’e bir vefa borcumuz olduğunu düşündüm. Bu bağlamda bundan sonra yapacağı çalışmalarında katkımın olması için kendisine destek olmaya karar verdim. Yaptığım araştırma neticesinde Mustafa Bey’in yeni ve daha geniş açılı bir fotoğraf makinesi lensine ihtiyacı olduğu bilgisine ulaştım. Bu lensi kendisine hediye ederek bundan sonra daha da başarılı çalışmalar yapmasında katkımın olmasını istedim. Ayrıca Gümüşhane’mizin tüm ilçeleri için de böyle bir fotoğraf çalışması yapması konusunda kendisine ricada bulunarak böyle bir çalışma yapması durumunda da kendisini desteklemeye söz verdim.” diye konuştu.

ZENGİN: “HASAN BEY BÜYÜK BİR VEFA ÖRNEĞİ GÖSTERDİ.”

Fotoğraf sanatçısı Mustafa Zengin de yaptığı açıklamada fotoğrafın kendi ismiyle paylaşılmış olmasından ve sanata değer verilmiş olmasından son derece mutlu olduğunu belirterek, “Hasan Bey çekmiş olduğum fotoğrafımı Facebook hesabında paylaştığında fotoğrafı çeken kişi olarak adımı da yazmış olması beni son derece memnun etmişti. Sonrasında fotoğrafın soysal medyada oldukça fazla ilgi görmesinin üzerine Hasan Bey’in bana ulaşarak emeğimin karşılığında destek olmak istediğini belirtmesi beni çok şaşırttı. Uzun süreden beri almayı düşündüğüm, fakat alamadığım geniş açılı lensi, daha başarılı çalışmalar yapmamı isteyerek, Hasan Bey bana hediye etti. Kendisine minnettarım. Sanata ve sanatçıya değer veren, hemşerisine sahip çıkarak büyük bir vefa örneği gösteren Sayın Hasan Kulaksız Bey’e sonsuz teşekkür eder, başarılı çalışmalarının devamını dilerim. Kendisinin ayriyeten vereceği destekleri ile inşallah önümüzdeki süreçte ilçelerimizin de böyle güzel fotoğraflarını çekeceğim. Hasan Bey’in bu fedakârlığına karşılık olarak ben de manevi bir hediye olarak kendisine “Gümüşhane” isimli fotoğrafımı ve Gümüşhanespor atkısı hediye ettim.” dedi.

Güncelleme Tarihi: 01 Aralık 2014, 16:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER