Kurban Bayram Namazı Kaçta?

Gümüşhane’de Kurban Bayram namazı 07.13’de kılınacak.

Kurban Bayram Namazı Kaçta?
15 Ekim Salı günü icra edilecek Kurban Bayramına sayılı günler kala, bayram namazı saatleri de belli oldu. Buna göre Gümüşhane’de bayram namazı saat 07.13’te kılınacak.

Kurban Bayramı Namazının Kılınışı:

Kurban Bayramı Namazı iki rek'attır.

Birinci rek'at: ''Niyet ettim Allah rızası Kurban Bayramı Namazını kılmaya, uydum imama" diye niyet eder.

İmam, "Allâhu Ekber" deyip ellerini yukarıya kaldırınca, cemaat da imamın peşinden "Allâhu Ekber" diyerek ellerini yukarıya kaldırıp göbeği altına bağlar.

Hem imam, hem de cemaat gizlice "Sübhâneke"yi okur. Bundan sonra üç kere tekbir alınır. Tekbirlerin alınışı şöyledir: Birinci Tekbir: İmam yüksek sesle, cemaat da onun peşinden gizlice "Allâhu Ekber" diyerek (iftitah tekbirinde olduğu gibi) ellerini yukarıya kaldırıp sonra aşağıya salıverirler. Burada kısa bir süre durulur.

İkinci Tekbir: İkinci defa "Allâhu Ekber" denilerek eller yukarıya kaldırılıp yine aşağı salıverilir ve burada da birincide olduğu kadar durulur.

Üçüncü Tekbir: Sonra yine "Allâhu Ekber" denilerek eller yukarıya kaldırılır ve aşağıya salıverilmeden bağlanır.

Bundan sonra imam gizlice "Eûzü-Besmele", açıktan fatiha ve sûre okur. (Cemaat birşey okumaz, imamı dinler.) Rükû ve secdeler yapılarak ayağa (ikinci rek'ata) kalkılır ve eller bağlanır.
 
İkinci rek'at: İmam gizlice Besmele, açıktan fatiha ve bir sûre okur. Sûre bitince imam yüksek sesle, cemaat da gizlice (birinci rek'atta olduğu gibi) üç kere daha tekbir alır, üçüncü tekbirden sonra eller bağlanmadan, dördüncü tekbir ile rükua varılır, sonra da secdeler yapılarak oturulur.

Oturuşta, imam ve cemaat, Ettehiyyâtü, Allâhümme salli, Allâhümme barik ve Rabbenâ   âtina… duasını okuyarak önce sağa, sonra sola selam verip namazı bitirirler.
Güncelleme Tarihi: 10 Ekim 2013, 15:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER