Kurban Bayramı mesajları

Gümüşhane'de 9 Temmuz Cumartesi günü başlayacak olan mübarek Kurban Bayramı nedeniyle yayımlaman kutlama mesajları.

Kurban Bayramı mesajları

VALİ KAMURAN TAŞBİLEK

"Milli birlik, beraberlik ve dayanışma duygularımızı pekiştirerek manevi değerlerimizin idrakine varmamıza vesile olan sevgi, saygı ve hoşgörü atmosferinin yaşandığı huzur iklimiyle bizleri saran, ortak bir ruhla kaynaştıran ve kucaklaştıran müstesna günlerden Kurban Bayramı’na bir kez daha erişmiş bulunmaktayız. 

Millet olarak bizi diğer toplumlardan farklı kılan en önemli özelliğimiz sevinçte ve tasada el ele vererek dayanışma içinde olmamızdır. Bu nedenle bayramları, yaşadığımız toprakları bize vatan kılan, canlarını hiç düşünmeden feda eden aziz şehitlerimizin hatırasına yakışır bir şekilde birlik ve beraberliğimizin daha da güçlenmesi için önemli bir fırsat olarak değerlendirmeliyiz. Bu vesileyle cennet vatanımız için şehit düşmüş aziz şehitlerimizi ve ahirete irtihal etmiş kahraman gazilerimizi rahmetle yâd ediyor, hayatta olan gazilerimize sağlık ve afiyet diliyorum.

Yüce Rabbimize kayıtsız teslimiyetin göstergesi ve aynı zamanda öksüz, yetim ve ihtiyaç sahipleriyle kucaklaşmanın, yardımlaşma ve yakınlaşmanın da sembolü olan Kurban Bayramının gönüllerimize ferahlık, hanelerimize mutluluk, Ülkemize aydınlık getirmesini temenni ediyorum. Yollarda kaybedilen zamanın telafisi mutlaka vardır ama kaybedilen canların, çekilen acıların telafisi yoktur. Bayram sevincini hüzne dönüştürmemek için yola çıkacak vatandaşlarımızın trafik kurallarına uymalarını önemle istirham ediyorum. Değerli Gümüşhaneli hemşehrilerimizin mübarek Kurban Bayramı’nı kutluyor, sağlık ve esenlik içerisinde daha nice bayramlara ulaşmamızı Cenabı Allah’tan diliyorum."

MİLLETVEKİLLERİ HACI OSMAN AKGÜL, CİHAN PEKTAŞ

“Bünyesinde yüksek manevi değerleri ve hikmetleri barındıran mübarek Kurban Bayramına bir kez daha ulaşmanın huzurunu, sevincini, heyecanını ve bereketini yaşıyoruz. Allah’a teslimiyetin sembolü, O’na itaat ve sadakatin en somut tezahürü olan kurban, bizleri Rabbimize yakınlaştıracak müstesna bir ibadettir. 

Kurban; iyiye, güzele ve hakikate ulaşma arayışıdır. Sevgi, vefa, sadakat ve fedakârlık simgesidir. Bu itibarla, idrak ettiğimiz Kurban Bayramını birbirimizi hatırlamanın, kardeşlik ahdimizi yenilemenin, birlik ve beraberliğimizi pekiştirmenin bir imkânı olarak görmeliyiz. İnancımızın, kültürümüzün ve medeniyetimizin güzelliklerini, değerlerini ihya etmek için bu günleri fırsat bilmeliyiz.

Kurban Bayramı; insanlar arasındaki kırgınlıkları gidermek, toplumumuzun farklı kesimleri arasında paylaşma ve dayanışma duygularını pekiştirmek, zengin geleneksel değerlerimizi yaşatmak gibi önemli görevlere de haizdir. Bu vesile ile ihtiyaç sahiplerine koşmak; yoksula, kimsesize elimizi uzatmak ve yüreğimizi açmak bayramın bayram gibi idrak edilmesini sağlayacaktır.

Her zaman olduğu gibi bu bayramda da milletimizin huzuru ve güvenliği için mesai mefhumu gözetmeksizin çalışan güvenlik güçlerimize ve kamu görevlilerimize görevlerinde kolaylıklar diliyoruz. Bu mübarek günde Şehitlerimizi rahmetle yâd ediyor, Gazilerimize hayırlı ve uzun ömürler diliyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle başta değerli hemşehrilerimiz olmak üzere milletimizin ve bütün İslam Âleminin Kurban Bayramı’nı tebrik ediyor; bayramın getirdiği kardeşlik, dayanışma ve yardımlaşma ruhunun bütün dünyaya hâkim olmasını Cenâb-ı Allah’tan niyaz ediyoruz.”
 

BELEDİYE BAŞKANI ERCAN ÇİMEN

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, Kurban Bayramı dolayısıyla mesaj yayınladı. 

Başkan Çimen, birlik, beraberlik ve toplumsal yardımlaşmanın en üst seviyede yaşandığı Kurban Bayramı'na bir kez daha ulaşmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. 

Bayramların, toplum olarak karşılıklı sevgi, saygı ve hoşgörünün kuvvetlendiği, dargınlıkların unutulduğu, birlik ve beraberliğimizin daha da pekiştiği özel günler olduğu günler olduğuna dikkat çeken Başkan Çimen, mesajında şu ifadelere yer verdi: 

"Millet olarak dini ve milli duyguların yoğun olarak yaşandığı bu değerli günlerde, sahip olduğumuz güzellikleri paylaşırken, toplumumuzda yardım ve desteğe muhtaç vatandaşlarımızın hatırlanması, kırgınlıkları ve dargınlıkları bir kenara bırakarak kardeşçe kucaklaşmayı ihmal etmemeliyiz.  Umutların yeşerdiği, iyiliklerin filizlendiği, dayanışmanın ve yardımlaşmanın arttığı bayram günlerini dayanışma ruhumuzu, kardeşlik hukukumuzu pekiştirecek bir fırsat olarak görmeliyiz. Bu düşüncelerle mübarek Kurban Bayramı'nın bütün gönüllerde, tüm hanelerde en iyi biçimde yaşanması temennisiyle, bayramınızı en kalbi duygularımla tebrik ediyor, milletimize Allah'tan sağlık ve esenlikler diliyorum."
 

REKTÖR PROF.DR. HALİL İBRAHİM ZEYBEK

“Bir Kurban Bayramı’na daha kavuşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bayramlar, dayanışmanın, birlik olmanın ve kardeşliğin pekiştirildiği en müstesna günlerimizdir. İslam Âleminin en özel günlerinden birisi olan Kurban Bayramı, bizlere bu dünyada misafir olduğumuzun hatırlatılması açısından büyük önem taşımaktadır. Yaşadığımız coğrafyada farklılıklarımızın zenginliğimiz olduğunu hiçbir zaman unutmamalıyız. Çünkü İslam ayrıştırıcı değil, aksine birleştiricidir. Misafir olduğumuz bu dünyada kutlayacağımız mübarek Kurban Bayramı’nda küskünlüklerin giderilip kırgınlıkların son bulması, uzaktakilerin sevdiklerine sağ salim kavuşması bizlerin tek temennisidir. Tüm bu duygularla birlikte Kurban Bayramı’nı en kalbi duygularımla kutluyor; bayramın üniversite personelimiz, öğrencilerimiz ve aileleri ile tüm halkımız için hayırlara vesile olmasını diliyorum.”

GTSO BAŞKANI İSMAİL AKÇAY

"Ülkesi ve Milleti ile bölünmez bu vatan topraklarının her noktasında,  istiklal ve istikbalimiz için aziz milletimize yakışan bir şekilde birlik, beraberlik, yardımlaşma, hoşgörü, sevgi ve saygının artan güzelliklerle yaşanmasını diliyor, ailece Mübarek kurban bayramınızı tebrik ediyor, her günümüzün bayram tadında olması dileğiyle sevgi ve saygılar sunuyorum."

AK PARTİ İL BAŞKANI AV.CELALETTİN KÖSE

"Milletçe; dinimizde önemli yeri olan, müstesna zaman dilimlerinden bir Kurban Bayramı’na daha ulaşmanın ve bayramı hep birlikte kutlamanın mutluluğunu yaşamaktayız.  Bayramlarımız, milli birlik ve kardeşliğin, iyilik ve güzelliklerin, yardımlaşma ve dayanışma duygularının her zamankinden daha fazla hissedildiği ve yoğunlaştığı önemli günlerdir.

Bu kutlu günler vesilesiyle; aziz şehitlerimiz ve onların bizlere birer emaneti olan aile fertlerini ve yakınlarını bir kez daha minnetle ve şükranla hatırlamak, kahraman gazilerimiz ve ailelerini unutmamak, akrabalık ve komşuluk bağlarını pekiştirmek, aile büyükleri ve tüm sevdiklerimizle hemhal olmak ve kucaklaşmak bizi daha da güçlü kılacaktır.

Bayram süresince sergilenen bu güzel hasletlerin sadece bayram günleri ile sınırlı kalmaması, tüm toplumumuzu kuşatması ortak dileğimizdir.

Bu duygu ve düşüncelerle, tüm aziz Gümüşhaneli hemşehrilerimin Kurban Bayramı’nı gönülden kutlar, Kurban Bayramı’ nın  ülkemize,  İslam âlemine ve tüm insanlığa sevgi, hoşgörü, kardeşlik, huzur, güven, birlik ve beraberlik getirmesini temenni eder, selam ve saygılarımı sunarım.”
 

İYİ PARTİ İL BAŞKANI ALİ ATEŞ

“Nasipse yarın, hep birlikte Kurban Bayramı idrak edeceğiz. Cenab-ı Allah'a yaklaşmanın ve rahmetinden nasiplenmenin önemli fırsatlarından birisi de; hiç şüphe yoktur ki Kurban Bayramı'dır. Bu bayramda bizlerin de bu rahmetten nasiplenmemizi yüce Allah’tan niyaz ediyorum. Bilindiği üzere, her bayram bir gönül alma, kucaklaşma, kaynaşma, yardımlaşma ve bir yakınlaşmadır. Her bayram, küslük ve kavgaları sonlandırmaktır. Her bayram, hoşgörüyü, anlayışlı olmayı ve bağışlamayı tavsiye eder. Her bayram, Sıla-i rahimde biriken özlemlerin giderilmesine imkandır. Her bayram, öksüzleri, yetimleri ve garipleri sevindirmeye fırsattır. Cenab-ı Allah bizlere bunları gerçekleştirmeyi nasip etsin.

Bu vesile ile başta Gümüşhaneli hemşerilerimin, Türk Milletinin, İslam aleminin ve tüm insanlığın; sağlık, huzur ve mutluluk içinde bir bayram geçirmesini dilerim. Kurban Bayramı’nızı en kalbi duygularlıma kutlar saygı ve sevgilerimi sunarım."
 

Güncelleme Tarihi: 08 Temmuz 2022, 23:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER