Kurban Bayramı öncesi denetimler sıkılaştı

Gümüşhane Tarım ve Orman İl Müdürlüğü gıda kontrol görevlileri, Kurban Bayramı öncesi vatandaşların hijyenik ve sağlıklı bir şekilde kurban etlerini tüketmeleri ve halk sağlığının korunması amacıyla denetimlerini sıkılaştırdı.

Kurban Bayramı öncesi denetimler sıkılaştı

Gıda kontrol görevlileri rutin gıda denetimlerine ilaveten Kurban Bayramı öncesi özellikle et ve et ürünleri konusunda faaliyet gösteren kayıt ve onay kapsamındaki gıda işletmeleri denetimlerini artırdı.

Konuyla ilgili kurumun web sitesinde bir açıklama yapan Tarım ve Orman İl Müdürü Dr. Ahmet Mesut Kıraç, işletmelere etlerin parçalandığı ve kıyma çekimlerinin yapıldığı kıyma makineleri, bıçaklar gibi kullanılan tüm alet ve ekipmanların temizliği, dezenfeksiyonu ve depolanmasına yönelik kontrollerin arttırılarak devam edeceğini söyledi.

Yılbaşından bugüne Gümüşhane genelinde 540'ın üzerinde denetim gerçekleştirildiğini belirten Kıraç,  “Yürütülen kontrol ve denetimlerin yanı sıra tüketicilerin gıda ile ilgili herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmaları halinde, bu olumsuzluğun giderilmesi için bakanlığımız 174 Alo Gıda Hattı'na veya 0501 174 0 174 numaralı Whatsapp Gıda İhbar Hattı'na şikayet hakkını kullanmaları, her türlü ihbar ve şikayetin titizlikle değerlendirilerek tüketicilerimizin güvenilir gıdaya ulaşmasına ve gıda denetimlerinin etkinliğinin artmasına katkı sağlayacaktır" dedi. 
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER