Kurtuluş Destanı 96. Yaşında

Gümüşhane’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 96.yıldönümü, kent merkezinde düzenlenen bir dizi etkinlikle kutlanıyor.

Gümüşhane’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 96.yıldönümü, kent merkezinde düzenlenen bir dizi etkinlikle kutlanıyor.

Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtına çelenk sunulması, Saygı Duruşu, İstiklal Marşı ve Belediye Başkanı Mustafa Canlı’nın Anıt Şeref Defterine yazdığı mesajın okunmasının ardından törenler Zafer Meydanında gerçekleştirildi.

Buradaki tören gaziler adına Celil Tanguroğlu’nun Vali Dr. Yusuf Mayda’da Türk Bayrağı, Gazi Şaban Metin Aksoy’un Garnizon ve İl Jandarma Komutanı Albay Serhat Önder’e kurtarılmış yurt toprağı ve gazi Ali Gürcan Erkan’ın Belediye Başkanı Mustafa Canlı’ya şehrin anahtarını sunması ile başladı.

Günün anlam ve önemi ile ilgili konuşmayı yapan Belediye Başkanı Mustafa Canlı, 15 Şubat’ın Gümüşhanelinin düğünü, bayramı ve dirilişi olduğunu belirterek, “15 Şubat geçmişle geleceğin buluşma ve tanışma günü, empati zamanıdır.” dedi.

Gümüşhane’nin büyük sıkıntılar çekilerek işgalden kurtarıldığını, gümüş bir tepside sunulmadığının altını çizen Başkan Canlı, gençliğin bu bilinçle yetişmesi gerektiğine vurgu yaparak, “Bizler bugün şehitlerimizin eşsiz fedakarlığı sayesinde Müslüman Türk olarak yaşıyoruz. Bunun kadrini bilmek mecburiyetindeyiz. Ruhları şad olsun.” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve diğer devlet büyüklerinin mesajlarının okunmasının adına gaziler adına konuşma ise Celil Tanguroğlu tarafından gerçekleştirdi.

Kutlama törenleri kapsamında ayrıca Siirt’in Pervari ilçesinde 2012 yılı Kasım ayında düşen askeri helikopterde şehit olan Uzman Onbaşı Yusuf Tüfekçi’nin babası Kenan Orhan Tüfekçi’ye Devlet Övünç Madalyası ve beratı Vali Dr. Yusuf Mayda tarafından teslim edildi.

Öğrenciler tarafından şiirler okunması, “Kurtuluşa Işık Yandı” konulu şiir, resim ve kompozisyon yarışması ile kurtuluş koşusunda dereceye giren öğrencilere ödül ve madalyalarının protokol üyeleri tarafından verilmesinin ardından gerçekleştirilen halk oyunları, mehter takımı gösterileri ve Oytun Eleman ile Serpil Sarı’nın sahne aldığı Türk Halk Müziği konseri ile program sona erdi.

Etkinlikler kapsamında akşam saatlerinde Erzincan 3. Ordu Bando Takımı konseri ve yarın akşam Aşıklar Şöleni düzenlenecek.
Güncelleme Tarihi: 15 Şubat 2014, 13:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER