Kurtuluş mesajları

15 Şubat Gümüşhane’nin Düşman işgalinden kurtuluşunun 105. yıldönümü programları yaşanan deprem felaketi nedeniyle iptal edilerek yalnızca Kemaliye Camiinde mevlid okutulacak. İşte kurtuluş günü nedeniyle yayımlanan mesajlar:

Kurtuluş mesajları

VALİ KAMURAN TAŞBİLEK

“Aziz milletimiz, vatanını ve onurunu korumak için yedi düvele karşı yurdumuzun dört bir köşesinde mücadele ederek, dünya tarihinin en haklı savaşı olan Kurtuluş Savaşı’ndan zaferle çıkmıştır. Tüm yurtta olduğu gibi, şanlı tarihimizdeki kahramanlık destanlarından biri de günümüzden 105 yıl önce Gümüşhane’de yazılmıştır. 

Gümüşhane’nin kahraman evlatları, sahip oldukları manevi güç ve bağımsızlığa olan inançla büyük bir yiğitlik göstererek düşmanı topraklarımızdan çıkarmıştır. Bugün bizler, saygın ve bağımsız bir millet olmanın gururunu yaşıyorsak, bunu kahraman ecdadımıza borçluyuz.

Ülkesini sadece imanına ve vatanseverliğine güvenerek koruyan, kadın, erkek, genç, yaşlı demeden mevzilerde yüreğiyle çarpışan ve bu amaç uğruna kanlarını döken kahraman ecdadımız ilelebet milletimizin gönlünde yaşayacaklardır.

İlimizin düşman işgalinden kurtuluşunu 105 yıl önceki ruh ve heyecanla idrak ettiğimiz bugün vesilesiyle, başta Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehit ve gazilerimiz ile geçtiğimiz günlerde ülkemizin yaşadığı büyük deprem felaketi nedeniyle vefat eden kardeşlerimizi derin bir saygıyla ve rahmetle yâd ediyor, devletimizin gücü ve milletimizin büyük kardeşlik duygusunun bu felaketten etkilenen kardeşlerimizin yaralarını sarmaya, acılarını azaltmaya muktedir olacağına olan sonsuz inancımla, Gümüşhaneli hemşehrilerimizin 15 Şubat Kurtuluş Günü’nü kutluyor, en kalbi sevgi ve hürmetlerimi iletiyorum.”
 

MİLLETVEKİLLERİ HACI OSMAN AKGÜL, CİHAN PEKTAŞ

“Bugün güzel Şehrimiz Gümüşhane’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 105. Yıldönümünü kutlamanın gururunu yaşarken bir yandan da ülkemizin büyük bir kısmını etkileyen afetin ve kaybettiğimiz vatandaşlarımızın hüznünü yüreğimizde taşıyoruz.

Tarihini ve geçmişini iyi bilmeden geleceği inşa etmek mümkün değildir. Bu nedenle kurtuluş günlerimiz; tarihe ışık tutması, geleceğimize yön vermesi açısından son derece önemlidir. Ecdadımız nasıl ki Al Bayrağı yere düşürmemek için canı pahasına mücadele ettiyse, bugün bizler de aynı mücadeleyi sürdürüyor; aynı ruhu koruyoruz. Kahraman milletimiz, içinde bulunduğu dönemin olumsuz şartlarına rağmen inanç ve umutlarıyla “makûs bir talihi” yenmiş; vermiş olduğu mücadele ile 14 Şubat 1918'de Torul, 15 Şubat’ta Gümüşhane, 17 Şubat’ta da Kelkit düşmandan temizlemiştir. 

Aziz milletimiz bugün de aynı mücadele azmi ile bu zor günlerin üstesinden gelecek, birlik ve beraberlik içerisinde yaralarını saracaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere; ülkemizin istiklal ve istikbali için canlarını feda eden bütün Şehitlerimizi rahmetle, Gazilerimizi hürmetle yâd ediyoruz. Yaşamış olduğumuz büyük afette hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet; yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Rabbim ülkemizi ve milletimizi muhafaza eylesin.”
 

BELEDİYE BAŞKANI ERCAN ÇİMEN

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, Gümüşhane'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 105'inci yıldönümü nedeniyle mesaj yayınladı. 

Başkan Çimen, Gümüşhane’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 105’inci yıl dönümünü gurur ve heyecanla kutladıklarını belirtti. 

Başkan Çimen, mesajında şu ifadelere yer verdi: “19 Temmuz 1916’da Rus işgaline uğrayan Gümüşhane’miz yaklaşık iki yıllık süre içinde açlık, sefalet ve salgın hastalıklar nedeniyle büyük acılar yaşadı. Ancak şanlı ecdadımız şehrimizi 15 Şubat 1918’de düşman işgalinden kurtarılmıştır. Bu mücadele sonrası bugün, atalarımızın inanç, cesaret, azim ve kahramanlığıyla tarihteki en şanlı destanlardan birinin yazıldığı gündür. Türk milleti, şanlı tarihi boyunca vatanına, milletine, bağımsızlığına ve milli değerlerine büyük bir aşkla bağlanmış ve bu değerlerine yönelen her türlü tehdidi canını ortaya koyarak bertaraf etmeyi vazife bilmiştir. Kahraman ecdadımızın torunları olarak bizlere düşen görev; tarihin her döneminde milletimizin gösterdiği bu azim, inanç ve kahramanlık destanını, gelecek nesillerimize doğru bir şekilde aktarmak, hepimizin asli görevlerinden olmalıdır. Bu düşüncelerle, güzel Gümüşhane'mizin düşman işgalinden kurtuluşunun 105. yıldönümünü kutluyorum. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere şehrimizin ve ülkemizin kurtuluş mücadelesi, bölünmez bütünlüğü uğrunda bugüne kadar kaybettiğimiz tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle yad ediyor, tüm halkımızı sevgi ve saygıyla selamlıyorum.”

REKTÖR PROF.DR. HALİL İBRAHİM ZEYBEK

“19 Temmuz 1916’da Rus işgaline uğrayan Gümüşhane, kahraman ordumuz ve milletimizin azimli mücadelesi sonrasında 15 Şubat 1918 tarihinde düşman işgalinden kurtarıldı. Gümüşhane halkının kurtuluş mücadelesi, ulusal kurtuluş mücadelesinin bir parçası olarak Türk toplumunun dayanışmacı ve mücadeleci ruhunun bir kaynağıdır. 

Asrın felaketi olarak nitelendirilen ve çevresindeki on ili etkileyen Kahramanmaraş’taki iki büyük deprem sonrasında harekete geçen, arama kurtarma faaliyetlerine gönüllü olarak katılan ve bölgeye yardım göndermek için elinden gelen her şeyi büyük bir azimle yapan necip Gümüşhane halkımız, içindeki milli mücadele ruhunu ilk günkü gibi taşıdığını bir kez daha göstermiştir. Halkımıza bu konuda göstermiş oldukları hassasiyetlerinden dolayı şükran borçluyuz. 

Bu vesileyle 15 Şubat Gümüşhane’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 105’inci yıldönümünü en içten dileklerimle kutluyor, vatan için canlarını feda eden tüm aziz şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi de minnetle anıyorum.”
 

GTSO BAŞKANI İSMAİL AKÇAY

“Osmanlı devletinin çöküş süreciyle başlayan siyasi ve askeri boşluk ile birlikte artan işgallere karşısında Büyük devlet adamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde başlatılan kurtuluş mücadelesi, milletimizin vatan ve hürriyetine olan düşkünlüğü ile birleşerek, işgalci düşman ordularını ve beraberindeki işgalci çeteleri bu ülkenin topraklarından söküp atmıştır. Şanlı ordumuz ve aziz milletimizin verdiği bu kutlu mücadele sonucunda işgal altında olan şehrimizde 15 Şubat 1918 tarihinde düşman işgalinden kurtarılmıştır. Sözlerimi tamamlamadan önce bu vatan toprakları için milletimizin hürriyeti için canını vermekten çekinmeden mücadele ederek şehit düşmüş tüm neslimize ve şehitlerimize Allahtan rahmet, gazilerimize de sağlık ve kuvvet dileyerek, şehrimizin düşman işgalinden kurtuluş günü olan 15 Şubat’ın şehrimize ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum.”

AK PARTİ İL BAŞKAN VEKİLİ KADİR ÇAVUŞOĞLU

“Bugün güzel Şehrimiz Gümüşhane’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 105. Yıldönümünü kutlamanın gurur ve mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz. Kahraman milletimiz, içinde bulunduğu dönemin olumsuz şartlarına rağmen inanç ve umutlarıyla “makûs bir talihi” yenmiş; vermiş olduğu mücadele ile 14 Şubat 1918'de düşmandan temizlemiştir. 

Bizler bu mirasın yolunda; vatan, millet, bayrak, devlet aşkıyla ülkemizin bugünü ve yarını için daima çalışacak, gelecek nesillerimize durmaksızın Millî Mücadele tarihimizi aktaracak ve ecdadımızın bizlere en önemli emaneti olan “bağımsızlık şuurunu” bir ve beraber olarak ilelebet muhafaza edeceğiz.

Şanlı ordumuz ve aziz milletimizin verdiği bu kutlu mücadele sonucunda işgal altında olan şehrimizde 15 Şubat 1918 tarihinde düşman işgalinden kurtarılmıştır. Bu vatan toprakları için milletimizin hürriyeti için canını vermekten çekinmeden mücadele ederek şahadet mertebesine ulaşmış tüm şehitlerimizi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını rahmetle ve minnetle anarak şehrimizin düşman işgalinden kurtuluşunun 105. yıl dönümünü ve 15 Şubat kurtuluş bayramını kutluyorum."

Bu duygu ve düşüncelerle Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere; ülkemizin istiklal ve istikbali için canlarını feda eden bütün Şehitlerimizi rahmetle, Gazilerimizi hürmetle yâd ediyor; Gümüşhane’mizin düşman işgalinden kurtuluşunun 105. Yılını kutluyoruz.”

AK PARTİ MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYI AV.CELALETTİN KÖSE

“İlimizin düşman işgalinden kurtuluşunun 105. yıl dönümünü kutlamanın haklı gururunu ve mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz. Kurtuluş Savaşı’yla birlikte tüm yurtta olduğu gibi Gümüşhaneli hemşehrilerimiz de ülkemizin savunmasında aktif rol almışlardır. Düşman işgaline karşı, şehrimiz kahraman vatan evlatlarının destansı mücadelesinin sonunda 15 Şubat 1918’de istiklaline kavuşmuştur.

Ecdadın bu kararlı mücadelesi bizlere örnek olmalı, ülkemizi tehdit eden tüm unsurlara karşı bu ruhu her daim canlı tutmalıyız. Aziz şehitlerimizin bizlere miras olarak bıraktığı vatanımızın her karış toprağına sahip çıkmalı ve bu emaneti gelecek nesillere en iyi şekilde teslim etmeliyiz.15 Şubat’ta düşman işgaline boyun eğmeyen bu aziz şehir, şimdi de zalimlere karşı mazlumların yanında olmaya devam edecektir. Gümüşhane, geçmişte olduğu gibi şimdi de kardeşliğin, hoşgörünün şehri olmaya devam edecektir.

Bizler bu anlayışla tüm vatandaşlarımızın huzur ve barış ortamında yaşamlarını sürdürmeleri için çalışıyoruz.  Gümüşhane’ye değer katmak ve katkı sağlamak için sorunlarımızın tespiti ve çözümü noktasında şehrin tüm paydaşlarıyla koordineli bir şekilde çalışmalarımızı sürdürdükçe inanıyorum ki şehrimiz, hedeflediğimiz noktalara en kısa sürede ulaşacaktır. 

Bu vesileyle 15 Şubat Gümüşhane’nin Kurtuluş Günü’nde, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere ülkemizin bağımsızlığı için mücadele eden aziz şehitlerimizi rahmet ve şükranla anıyor, Gümüşhaneli hemşehrilerimin bu gurur gününü kutluyorum.”
 

Deprem felaketi nedeniyle anıt önündeki program da iptal edilierek yalnızca Kemaliye Camiinde öğle namazı öncesinde mevlid okutulacak.

Güncelleme Tarihi: 14 Şubat 2023, 16:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER