Kurtuluş Mesajları

Gümüşhane, Kelkit ve Torul ilçelerimizin düşman işgalinden kurtuluşunun 94.yıldönümü nedeniyle protokol üyeleri tarafından yayımlanan kutlama mesajları şu şekilde:

Kurtuluş Mesajları
VALİ DR. YUSUF MAYDA

“Bu gün Gümüşhane’ nin düşman işgalinden kurtuluşunun 94. yıldönümünü kutluyoruz. Türk tarihi, Türk Milletinin bağımsız yaşama tutkusu ve varlığını sürdürmek için yaptığı inanılması güç mücadelelere ilişkin olaylarla dolu savaşlara sahne olmuştur. Türk Milletinin ölümsüz zaferlerini kanları ile tarihe yazan aziz şehitlerimizi daima hatırlamak, kahramanlarımıza ebedi şükran borcumuzu ifade etmek ve gelecek nesillere anlatmak hepimizin başta gelen görevidir.
   
Bizlere üstün fedakârlıkları ile bu günleri ve vatan topraklarını armağan eden kahramanlar; İlkbaharın tazeliğini, yazın kavurucu sıcağını, sonbaharın hüznünü, kışın dondurucu soğuğunu cephelerde at sırtında, siperde ve mevzilerde geçirmiş, şehit ya da gazi olmuşlardır.
Yürekleri vatan aşkı ile dolu aziz şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, tüm Gümüşhanelilerin 15 Şubat Kurtuluş Bayramı`nı kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”

MİLLETVEKİLİ DOÇ. DR. KEMALETTİN AYDIN

“Gelenek, görenek, örf, adet, çalışkanlık, dürüstlük, ,kahramanlık ruhu ile Anadolu’da yakılan bağımsızlık meşalesini canları pahasına en yüksek seviyeye çıkararak güzel vatanımızı düşman işgalinden kurtaran ecdatlarımızın yazdıkları destanı her geçen gün daha müreffeh imkanlar ile  buluşturma çabamız mazeretsiz devam etmektedir. Çünkü ceddimizin bize bu vatanı hangi zor şartlar altında emanet ettiğini hiç bir gün unutmuyoruz. Ellerinde Kur’an, dualarla mevziiye koşan, Vatanıma ihanet zinciri taktırmam diyerek esaret gölgesini mabedimizde açtırmayan diyen Geçmişimize layık bir nesil olmak ve yeni nesiller yetiştirmek için, Atalarımızın öğütlerine sıkı sıkıya bağlı bir şekilde çalışmaya devam ediyor, Gümüşhane’nin hizmet yağmuruna tutulmasında görev almaktan gurur duyuyorum.

Gümüşhane düşman işgalinden kurtuluş mücadelesinde Anadolu’nun ve tüm yurdun işgal edilemez olduğunu göstermiştir. Tüm yurda vatanına bağlılığını ve topraklarının üzerinde dalgalanan ay yıldızlı bayrağın her şeyin üstünde olduğunu vermiş oldukları yılmaz mücadele ile göstermiş olan memleketimizin bizlerde her karış toprağını o günkü kadar kutsal biliyoruz.

Kanları, canları ile destan yazarak memleketimizi koruyan düşman işgalinden kurtuluşumuzda atalarımızın o günkü inancını yüreğimizden eksik etmeden AK Parti iktidarlarımızın milletinden aldığı güç ile Gümüşhane’mizin sosyal, ekonomik kısacası her alanda gelişmiş geleceği için başlatılan ikinci Kurtuluş hamlesinde milletimizin hizmetkarı olmaktan gurur duymaktayız.

Gümüşhane’yi bu denli muhafaza ve müdafaa ederek bu günlere gelmesinde emeği geçen tüm hemşehrilerimiz ve yurttaşlarımız emin olsunlar ki Gümüşhanemizin ve tüm ilçelerimizin, beldelerimizin, köy ve mahallerimizin özellikle son yıllarda yapılan büyük ataklar ile parlak yarınları süratle inşa edilmektedir.

Kurtulmuşluktan Kalkınmışlığa giden bu yolda Hedeflerimiz büyüktür ve milletimiz, hemşehrilerimiz bu hedeflerin hepsine ve daha fazlasına layıktır. Bu duygu ve düşüncelerle Gümüşhane'nin ve ilçelerinin düşman işgalinden kurtuluşunu en iyi dileklerimle kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere bu uğurda canlarını vermiş şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, Gümüşhaneli vatandaşlarımıza selam ve sevgilerimi sunuyorum.”

MİLLETVEKİLİ FERAMUZ ÜSTÜN

“Saygıdeğer Hemşerilerim;
 
Gümüşhane İlimizin Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 94. yıl dönümü münasebeti ile, her yıl olduğu gibi bu yılda coşku ve heyecan içerisindeyiz.Bizlerin bu cennet vatanda Asil bir şekilde,onurlu,gururlu ve hür olarak yaşayabilmemiz için  hiç tereddüt etmeden canlarını feda eden aziz şehitlerimize yüce Allahtan rahmet diliyorum.Daha bir günlük evli iken her şeyini geride bırakıp Şahadet şerbetini içmek için cepheye koşan ecdadımız bu ruh ve irade ile vatan toprağının ne denli önemli olduğunun bu şekli ile önemli bir örneğini göstermiştir.

Bilindiği gibi 14 Şubat Torul ilçemizin,15 Şubat Gümüşhane merkez ilçemizin ve 17 Şubat ta Kelkit ilçemizin Düşman işgalinden kurtuluş günleridir. Ecdadımızın düşmana geçit vermeden canı pahasına savunduğu ilimizi, bizlerde her alanda kalkınmış daha yaşanabilir bir yer haline dönüştürerek, genç nesillerimize gelenek ve göreneklerimizi aktararak, bu ülke için canı ve kanı pahasına bedel ödeyenlere gösterilmesi gereken saygı ve ehemmiyeti asırlar boyu göstermeye devam etmeliyiz.
 
Değerli Hemşerilerim;

Yıllardan Beri sorunları ile baş başa bırakılmış, bir bakıma unutulmuş olan ilimiz, hamd olsun Sayın Başbakanımızın Liderliğinde Ak Parti hükümetlerimiz dönemlerinde ilimizin kalkınması yolunda büyük atılımlar yapılmış ve en önemlisi İnsanlarımız yapılanları görerek yapılması gereken bir çok işinde yapılabileceği noktasında ''umut var'' duruma gelmiştir.

Halkımızın bu inanç ve güveni var oldukça ülkemizin her köşesinde olduğu gibi Gümüşhane ilimizde de yatırımlar zirve yapacak, coğrafi ve kültürel özellikleri bakımında saklı kalmış ilimiz, bu yönü ile de başarı meşalesini yakacaktır.

Öyle zannediyorum ki İlimizin daha yaşanabilir bir şehir olması için atılan bu adımlar ile, gözünü bile kırpmadan düşmana karşı göğsünü siper eden Ecdadımıza karşı, bizlerde bir nebze de olsa ilimiz için sorumluluklarımızı yerine getirmiş olmanın onurunu yaşamış olacağız.

Bu duygu ve düşüncelerimle, Gümüşhane il ve ilçelerimizin düşman işgalinden kurtuluşunun 94. yıl dönümünü kutluyor, bu uğurda ve kurtuluş savaşımızda bu topraklar için canlarını feda eden şehitlerimizi ve gazilerimizi şükranla ve minnetle yad ediyor, selam, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”

BELEDİYE BAŞKANI MUSTAFA CANLI

 “İlimizin düşman işgalinden kurtuluşunun 94. yıldönümünü kutlamanın mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz. Türk Milleti bağımsızlık arzusundan hiçbir zaman vazgeçmeyerek milli mücadelemizin en güzel örneklerini göstermiştir. Vatan toprağımız olan Gümüşhane’mizin düşman işgalinden kurtarılarak hürriyet ve bağımsızlık onuruna kavuşmasında eşi benzeri görülmemiş bir mücadele örneği gösteren kahraman atalarımız bizlere bu aziz Türk yurdunu miras bırakmıştır. Tarihi şan ve şeref dolu olan Türk Milleti bu kutsal mirasa her zaman sahip çıkacaktır.

Bu vesile ile şehrimizin düşman işgalinden kurtuluşunun 94. yıldönümünü kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu uğurda canlarını feda eden kahraman gazi ve şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyorum.”
Güncelleme Tarihi: 14 Şubat 2012, 17:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER