Kürtün MYO’da sivil savunma ve yangın tatbikatı

Gümüşhane Üniversitesi, Kürtün Meslek Yüksekokulu Sivil Savunma ve İtfaiyecilik programı tarafından gerçekleştirilen uygulamalı eğitimler gerçeğini aratmadı.

Kürtün MYO’da sivil savunma ve yangın tatbikatı

Toyota Türkiye AŞ. tarafından trafik kazalarına müdahale, araç yangınlarına müdahale ve araç kazalarında yaralı taşıma teknikleri gibi eğitimlerin uygulamalı olarak verilebilmesi için hibe edilen araçlar Kürtün MYO İtfaiye Eğitim Uygulama alanında yapılan tatbikatlarda kullanılmaya devam ediliyor. 

Öğr. Gör. Erdem Soylu tarafından verilen yerinde uygulamalı eğitimlerde yine Kolagom Kimya tarafından hibe edilen yangına müdahale köpükleri ekipmanlarıyla öğrencilere yangına müdahale yöntemleri ile söndürme teknikleri öğretildi. 

Araçların yakılmasıyla başlanan tatbikatta öğrencilerimiz ilk müdahale ve önlem alma teknikleriyle birlikte uygulamalı olarak eğitimlerini başarılı bir şekilde gerçekleştirdi.

Doğal afetlerle mücadelede uygulamalı eğitimin önemine değinen Rektör Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek; “2019-2020 eğitim öğretim yılında Kürtün Meslek Yüksekokulumuz bünyesinde eğitime başlanan Sivil Savunma ve İtfaiyecilik programının amacı kamu ve özel kurum ve kuruluşlar ile her türlü yapı, bina, tesis gibi işletmelerin bakımı ve kullanımı aşamalarında, herhangi bir şekilde çıkan yangının, can ve mal kaybını en aza indirerek söndürülmesini sağlayan, yangının öncesinde ve sonrasında alınacak tedbirler ile organizasyon, eğitim ve denetimini üstlenebilecek yetenekte insan yetiştirmektir. Bilindiği üzere ülkemiz afet riski yüksek bir coğrafyada yer alıyor. Tabi bu risklerden bir tanesi de hem doğal hem de beşeri bir şekilde ortaya çıkan yangınlardır. Yaşadığımız acı tecrübeler bizlere yangınlarla mücadelenin bilinçli, eğitimli ve çok boyutlu olması gerektiğini gösteriyor. Bu amaçla da eğitimli insana olan ihtiyaç her geçen gün daha da artmaktadır. Öğrencilerimiz danışman hocaları nezaretinde ve tüm önlemler alınarak gerçekleştirdikleri uygulamalı eğitimlerle kendilerini en iyi şekilde yetiştirmeye devam ediyor. Bu amaçla öğrencilerimizin yetişmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER