Kürtün MYO’dan teknik gezi

Gümüşhane Üniversitesi Kürtün Meslek Yüksekokulu Sivil Savunma ve İtfaiyecilik programı Trabzon Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) itfaiyesine teknik gezi düzenledi.

Kürtün MYO’dan teknik gezi

Öğrenciler bölümdeki öğretim elemanlarıyla birlikte düzenledikleri gezide hava alanındaki araç ve ekipmanlar incelenerek Uçak Kaza Kırım ve Arff (Aircraft Rescue and Fire Fighting) memurluğu hakkında bilgiler aldı.

Gerçekleştirilen teknik gezi hakkında açıklamalarda bulunan Rektör Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek şunları söyledi: “Üniversitemiz Kürtün MYO Sivil Savunma ve İtfaiyecilik programı, 2019-2020 eğitim öğretim yılında öğrenci alımına başladı. Bu programımızın amacı, herhangi bir şekilde çıkan yangının can ve mal kaybını en aza indirerek söndürülmesini sağlayan, yangının öncesinde ve sonrasında alınacak tedbirler ile organizasyon, eğitim ve denetimini üstlenebilecek yetenekte insan yetiştirmektir. Öğrencilerimizin en iyi şekilde yetişmelerine teşvik vermek amacıyla düzenlenen teknik geziler, onların daha bilinçli ve etkili bir şekilde yetişmesine imkân tanımaktadır. Nitekim tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de uçak kazaları ve buna benzer olaylar yaşanmaktadır. Yaşanan olayın etkilerinin en aza indirilmesi konusunda en birincil görev Arff olarak bilinen Havalimanı Kurtarma ve Yangınla Mücadele ekiplerine düşmektedir. Öğrencilerimizin de mezun olduktan sonra bu ve buna benzer yerlerde görev almalarını sağlamak için kullanılan araç ve ekipmanlarla birlikte kendilerine gerekli olacak teknik bilgiyi de işin uzmanlarından almaları gerekiyor. Bu sebeple de Trabzon DHMİ yetkililerine ve öğrencilerimize rehberlik eden Kürtün MYO hocalarımıza, teşekkür ediyorum.”
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER